Deze pannenkoekjes zijn iets dunner dan de normale, maar dat is niet erg, want je gaat ze vullen met heel veel lekkers. Je smeert ze in met crème fraîche en zelfgemaakte sinaasappelcompote. Zo’n heerlijk combinatie! En zeg nou zelf, een perfect begin van de dag. Scroll naar beneden voor het recept of blijf nog even hangen voor een waar horrorverhaal.
Enge films
Ik ben dol op enge films. En dan het liefste van die scenario’s waarin mensen domme dingen doen en jij je dan afvraagt: “waarom ren je in hemelsnaam naar boven als de moordenaar achter je aanzit?” Of: “waarom ga je als vrouw alleen in een soort bos des doods kamperen? Meid, dat is vragen om moeilijkheden.” Lekker veilig op de bank met mijn lover naast me vind ik die films allemaal fantastisch. Lekker commentaar geven en af en toe mijn gezicht verschuilen achter een kussen, terwijl mijn hand naar de bak met chips gaat.
In het echte leven ben ik toch een iets grotere schijterd. Dat blijkt wel uit het verhaal wat ik vandaag met jullie deel. (Sorry mam, ik heb dit helemaal nog niet tegen je verteld) Ik moet zeggen dat ik ook al een tijdje niet heb gedacht aan deze verschrikkelijke gebeurtenis. Ik vermoed dat ik het trauma verdrongen heb. Ineens kwam het weer in mijn gedachte en vond ik het tijd om het met jullie en de rest van de wereld te delen.
Schilderachtig dorp
Vorig jaar was ik op persreis in de Dordogne en Correze. Alleen, zonder reisbuddies. Stiekem vind ik dat heerlijk, want reizen met een groep is soms gewoon vermoeiend. Ik logeerde bij een Petit Paradis, een super mooie B&B. Op het platteland, lekker achteraf en als je ergens naar toe wilde, kon dat enkel met de auto. Tenzij je de buren een bezoek wilde brengen of course. ’s Avonds dineerde ik in Restaurant Cabanoix bij Domme. Een schilderachtig dorp, waar je door de straatjes wil blijven struinen. Hoog gelegen dus prachtige vergezichten en alle huizen zijn begroeid met blauwe regen. Dit zag ik overigens pas de volgende dag, want ik arriveerde in het pikkedonker.
Op de heenweg viel het me al op dat ik over een nogal ongebruikelijke weg reed. Niet verhard, maar behoorlijk bumby. Later bleek dat ik gewoon de oude weg had gekozen en niet de geasfalteerde variant. Ik genoot van mijn maaltijd en rond een uur of elf stapte ik weer in de auto om naar mijn B&B te gaan. Eenmaal in de auto grinnikte ik en zei ik tegen mezelf: “ha ha moet je over die onverharde donkere weg terug. Vergrendel je auto maar. Je weet maar nooit.” Hier maakte ik natuurlijk een grote fout. Want ondanks het inwendige gegrinnik ging er een huivering door me heen.
Pikkedonker
Daar ging ik dan in mijn huurauto. In mijn eentje in het pikkedonker terug naar b&b over de extreem onverharde bumpy road met stenen en keien. Aan de ene kant van de weg een stijle afgrond en aan de andere kant hoge rotswanden. Het kan dat ik dit een klein beetje aandik. Met de auto vergrendeld en het groot licht aan reed ik hortend en stotend over het onverharde wegdek. Alle scenario’s van horror films kwamen voorbij. Ineens slipt mijn auto door de stenen en ja hoor, het begin van de ellende. Mijn auto valt auto uit.
Hij gaat wel aan maar doet verder niets meer. Alleen naar achter glijden, zo dat honderden meters diepe ravijn in. Ik kreeg hem met geen mogelijkheid in de versnelling en ook de rem werkte niet. Ik raakte natuurlijk compleet in paniek. Het eerste wat ik wilde doen was Ruben bellen, maar ja, wat kan hij voor me doen? Precies, helemaal niets. Gelukkig had ik wel bereik en internet, dus belde ik de eigenaar van de B&B. Die nam niet op. De eigenaar van het restaurant dan maar. De beste man sprak enkel Frans en een paar woorden Engels: “Do NOT get out of the car.” Je snapt misschien wel, dat ik toen 7 kleuren stront scheet. Beetje onsmakelijk misschien, maar zo was het wel.
Reddingsteam
Uiteindelijk is er een reddingsteam opgetrommeld om me te zoeken en is de eigenaar van de B&B uit bed gehaald. Uren later (oké een uurtje later) heeft hij me gered. Hij kreeg de auto direct aan de praat en dacht dat er niets mee aan de hand was. Hij had ongetwijfeld gelijk want ik had mezelf al, voor ik vertrok, helemaal gek gemaakt met mijn horrorverhalen. Stiekem schaamde ik me kapot en kon ik er diezelfde avond al om lachen. Het is wel weer een mooi verhaal en dat is ook wat waard ;-).
Zachte pannenkoekjes
Het heeft vrij weinig te maken met dit lekkere recept. En dat geeft ook helemaal niets. Deze pannenkoekjes met met crème fraiche en sinaasappel compote zijn een traktatie voor op een lazy ochtend. De frisse compote van sinaasappel smaakt zo lekker met de zachte pannenkoekjes, zoete honing en crème fraîche. Hieronder staat het recept.
Pannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compote
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 8 sinaasappels
- 4 el kristalsuiker
- 75 gr bloem
- 75 gr speltmeel
- 2 eieren
- 400 ml melk
- Snuf zout
- 4 el honing + extra voor bij het serveren
- Roomboter, naar smaak, voor het bakken van de pannenkoeken
- 200 gr crème fraîche
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 50 graden.
- Maak als eerste de sinaasappelcompote. Snijd de boven- en overkant van de sinaasappels en ga daarna met een scherp mesje langs de schil. Zorg dat je al het wit wegsnijdt en het vruchtvlees in tact laat.
- Houd de sinaasappel in je hand en snijd voorzichtig alle partjes los. Doe dit boven een schaal zodat je tijdens het snijden al het vocht opvangt. Laat de partjes in de schaal vallen. Haal eventueel witte velletjes en pitjes eruit.
- Verhit een koekenpan op het vuur en doe hier de sinaasappelpartjes en het sap in. Voeg 2 eetlepels suiker toe. Meng goed en laat 5 minuten zacht pruttelen, zodat de sinaasappel zachter wordt.
- Zeef het fruit. Vang het sap op in een kom en doe dit nogmaals in de koekenpan met 2 eetlepels suiker. Laat het sap inkoken tot een siroop. Na 10 minuten giet je de siroop over de sinaasappel. Zet weg tot je de pannenkoekjes serveert.
- Maak het pannenkoekenbeslag. Meng de bloem en speltmeel in een beslagkom. Voeg de eieren, melk, snuf zout en honing toe. Klopt tot een glad geheel.
- Smelt een klontje roomboter in de pan. Schep er wat pannenkoekbeslag in. Let op dat je niet te dikke pannenkoeken maakt. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Leg daarna op een bord en herhaal tot al het beslag op is. Houd de gebakken pannenkoeken warm in de oven.
- Besmeer een helft van de pannenkoekjes met een eetlepel crème fraîche en een eetlepel compote. Vouw de pannenkoek dubbel, over de vulling heen en dan in vieren. Leg twee pannenkoeken op een bord en besprenkel met wat extra honing.
♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?
Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen?
Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie