Ja je leest het goed. Een sapje met rode peper. Ik ben gek op spicy food. Heet, heter, heetst. I love it. Ook mijn bloody mary’s vind ik goed spicy het allerlekkerst. Waarom dan mijn dagelijkse, of nou ja bijna dagelijkse, sapje niet met een pepertje? De dagelijkse sapjes zijn ook altijd perfect voor het opmaken van groente en fruit leftovers. In feite kun je alle restjes rauwe groente of al het fruit wat niet meer zo mooi is gewoon door de juicer doen. Toen ik in mijn koelkast dook om wat lekkers bij elkaar te zoeken zag ik een klein stukje rode peper liggen. Hij keek me aan en glimlachte. Alsof hij wilde zeggen, gebruik me maar voor je sapje. Nou prima. Waarom niet. Het resultaat was zo verrassend lekker dat ik het recept graag met jullie wil delen. Dit is een heerlijk sapje voor de koudere maanden, want de peper warmt je op, maar de gember kan er ook wat van.
Wat vinden jullie van dit hartverwarmende sapje? Ik ben erg benieuwd!
Hartverwarmend sapje met rode peper
Voor één glas
Dit zit er in:
2 sinaasappels, ontdaan van de schil
3 bospenen,
Stukje gember
Stukje venkel
Halve limoen, ontdaan van de schil
Stukje rode peper, as spicy as you want. Ik gebruik ongeveer 2 cm
Schepje chiazaadjes
Haal alles door de juicer of sapcentrifuge. Schenk in een glas en garneer met wat chiazaadjes.
Enjoy!
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Geef een reactie