Wanneer je net als ik best gek bent op een stamppotje, maar niet zo op de traditionele vleesjus is deze pittige jus een lekker alternatief. Vooral bij de modernere stamppotjes zoals deze zoete aardappelstamppot met spinazie en knapperige Parmaham is dit heerlijk. Het maken van de jus is simpel en snel klaar, maar boordevol smaak door de knoflook, het pepertje en het sjalotje.
Pittige jus
Dit zit erin:
2 grote sjalotten, in dunne halve ringen gesneden
1 grote teen knoflook, fijngehakt
½ rode Spaanse peper; met of zonder zaadlijsten, in kleine stukjes gesneden
25 milliliter azijn
25 milliliter ketjap
50 milliliter bouillon
olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en laat hier de knoflook en de sjalotten glazig worden. Bak de rode peper ook direct mee. Voeg daarna de azijn, bouillon en de ketjap toe en laat het mengsel inkoken tot het een stropige jus wordt.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Caroline zegt
Mmmhhh vanavond genoten van de heerlijke pittige sambal jus in combinatie met zoete aardappel & spinazie stamppot, echt een aanrader! Big love for Little Spoon!
littlespoon zegt
Super leuk om te horen!! Hoe vonden Vin en de kids het? Xx
Caroline zegt
Vin vond ’t heerlijk! Caatje die eindelijk goede jus maakt! De kids…..genoten van de krokante parmaham
Caroline zegt
…. Worden vanzelf wel goede eters, zeker als ze op mij lijken :) Weet zeker dat ze het lekker vinden, maar ze willen nog niet alles proeven….
littlespoon zegt
Het is al super dat ze gesmuld hebben van de parmaham. Komt inderdaad wel! Ik lustte vroeger ook veel niet en nu alles!
Peter zegt
Hi Stefanie, bedankt voor je recept! Het was de redder voor mijn vlees dat net iets te flauw was.
Btw: kleine typo: er staat mengels ipv mengsel.
Keep up the good work :-)
Peter
Stefanie zegt
Hoi Peter, wat fijn dat de jus je vlees gered heeft! Heb de typo direct aangepast. Thanks!! Fijne zondag!