You can never go wrong with pesto. althans, dat is mijn bescheiden mening. Pesto kan altijd en met alles. Oké met bijna alles. Zodra je zelf een keer pesto gemaakt hebt, of je verse pesto hebt gegeten zeg je vaarwel tegen de pesto in een potje. Echt moeilijk is het ook niet om te maken. Zeker niet wanneer je een keukenmachine of blender tot je beschikking hebt.
Dit recept voor pesto is in feite gewoon een eenvoudig basisrecept, de tradionele groene pesto. Natuurlijk kun je dit recept zelf opleuken door bijvoorbeeld een rood pepertje toe te voegen, of de pijnboompitjes te vervangen door amandelen.
Kijk, ik kan zo’n potje vers gemaakte pesto zo leeg lepelen. De één kiest ervoor om een pot Nutella of een pot pindakaas leeg te eten, mijn voorkeur gaat dan toch uit naar verse pesto. Wanneer je nou niet de behoefte voelt om de pesto zo zonder iets op te eten, heb ik nog vijf pesto ideetjes voor je.
SPAGHETTI MET PESTO
VERSE TOMATENSOEP MET EEN KLODDER PESTO
TOSTI MET MOZARELLA, PARMAHAM, TOMAAT EN PESTO
DRESSING VOOR OVER EEN GROENE SALADE MET CITROEN EN PESTO
PASTASALADE MET TONIJN, GEGRILDE GROENE ASPERGES, RODE UI EN PESTO
Pesto, zonder poespas
Voor 150 milliliter
Dit zit erin:
1 bos verse basilicum
40 gram pijnboompitten
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
7 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout
Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Hussel de pitjes af en toe heen en weer in de pan en zorg dat ze niet aanbranden. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit niet lekker is. Laat de pijnboompitjes even afkoelen.
Doe de pijnboompitten samen met de knoflook en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Laat even draaien. Als het allemaal goed gemengd is voeg je de basilicum en olijfolie toe en maal het tot pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Tip! Maak een flinke hoeveelheid pesto en vries kleine hoeveelheden in. Als je dan geen kookinspiratie hebt, haal je een bakje uit de vriezer en maak je er pasta pesto van.
Tip2! Je kunt de pesto ook twee weken in de koelkast bewaren. Doe de pesto in een schoon potje en schenk daar een laagje olie op.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Maurice zegt
Mooie styling! X
littlespoon zegt
Thanks!! XX
Ineke zegt
Net weer twee potjes pesto met basilicum uit eigen tuin gemaak. Heerlijk recept en zo simpel! Ook heerlijk op panini met tomaat en mozzarella. Of gewoon op warme chiabata. Nomnomnom
Stefanie zegt
Basilicum uit eigen tuin! Wauw, dat lukt mij nooit. Panini met tomaat en mozzarella is ook yum! Heb toevallig net van die mooie coeur de boeuf tomaten gekocht voor een salade caprese!