Lang lang geleden at ik eens een toetje vergelijkbaar als deze in een restaurant. Ik vond het zo lekker, dat ik besloot het op mijn eigen manier na te maken. In het restaurant at ik het toetje met brioche in plaats van met suikerbrood, maar omdat ik suikerbrood eigenlijk veel liever eet dan brioche, heeft de brioche het veld moeten ruimen.
De eerste keer dat ik dit toetje wilde maken ging niet zonder slag of stoot. De karamelsaus maken bleek lastig. Je weet wel, suiker met water in een pan laten carameliseren. Nee, dat was duidelijk niet mijn sterke punt in de keuken. Wie weet, met wel wat jaren extra kookervaring, lukt het nu wel. Ik vond wel een alternatieve manier om de saus te maken en dat is het smelten van fudgeblokken in slagroom. Heel makkelijk en als je net als ik ook zo gek bent op die fudgeblokken is het even lekker. Het nadeel van deze saus maken vind ik alleen dat ik blijf snoepen van de fudge. Ik koop standaard al twee zakken fudgeblokken, zodat ik onder het maken van de saus, ook gewoon nog wat in mijn mond kan stoppen.
Dit toetje is niet super moeilijk om te maken, maar ziet er wel heel mooi en feestelijk uit. Wat mij betreft een perfecte afsluiter van een uitgebreid kerstdiner.
Hemels karamel toetje
Voor 4 personen
Dit zit erin:
250 milliliter slagroom
1 zakje Lonka fudgeblokken
4 bollen vanille-ijs
4 plakken suikerbrood
Roomboter
Zo maak je het:
Giet de slagroom in een pannetje en doe de fudgeblokken erbij. Laat de fudgeblokken al roerend smelten in de slagroom. Laat het vuur laag staan zodat de saus niet aanbrand.
Verwarm ondertussen een grillpan voor op het vuur. Besmeer de plakken suikerbrood met een klein beetje roomboter en bak ze in de grillpan. Laat het gegrilde suikerbrood even afkoelen.
Als de slagroom en de fudge één geheel zijn geworden en het suikerbrood een beetje is afgekoeld, maar je de bordjes op. Leg een plak suikerbrood op het bord, daarop een bol vanille-ijs en giet daar overheen de karamelsaus.
Tip! Je kunt het toetje ook dubbel zo hemels maken, door er een plakje suikerbrood en een bolletje extra vanille-ijs bovenop te doen.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Eveline zegt
Dit hemelse toetje heb ik mogen proeven en dat was heerlijk!! Wie weet ons nagerecht met kerst
littlespoon zegt
Dat zou leuk zijn!