Ze zeggen weleens dat de liefde van de man door de maag gaat. Ik kan je vertellen, dit is niet enkel bij mannen het geval. Wanneer je als man een vrouw als ik tref merk je snel genoeg dat eten een heel speciaal plekje in mijn hart, of maag, heeft. Al na een paar dates had mijn lover dit door en maakte hij deze over heerlijke liefdespasta voor mij. De credits voor dit recept gaan trouwens naar Emily, één van Rubens en inmiddels ook één van mijn beste vriendinnen. Zij heeft mijn lover dit recept toegefluisterd. Met deze pasta scoor je gewoon punten. Of je nou aan het daten bent, je 25-jarige jubileum viert, kookt voor een vriend/vriendin/collega/vul-zelf-in of voor jezelf.
Ik moet wel bekennen dat ik in de loop der jaren wat aan het recept gesleuteld heb. Never change a winning team, maar goed dat heb ik toch gedaan. Het originele recept is zonder spinazie en met gedroogde Italiaanse kruiden. Waarom gedroogde kruiden gebruiken als je een klein kruidentuintje hebt waar salie, tijm, rozemarijn en oregano weelderig groeien? Juist, dan kies je toch voor vers. Omdat de saus vrij vet is door de crème fraîche en de spekjes vind ik de spinazie erin heerlijk. Het zorgt niet alleen voor een mooie kleur maar ook voor wat gezonde tegenhang.
Inmiddels hebben wij alweer onze achtste verjaardag gevierd, maar dat komt natuurlijk niet alleen omdat wij deze liefdespasta heel vaak gegeten hebben.
Liefdespasta
Voor 2 – 3 personen
Dit zit erin:
4 kleine kippendijtjes zonder bot en zonder vel en stukjes gesneden
125 gram ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden
250 gram pasta
Een bosje Italiaanse kruiden; ik gebruik verse oregano, salie, tijm en rozemarijn, fijngehakt
2 handen spinazie
3 eetlepels crème fraîche
1 teen knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het:
Zet water op voor de pasta en kook deze zoals op de verpakking.
Verhit een wok en bak de spekreepjes tot ze licht knapperig worden. Het is aan jou of je de spekjes bakt in olie. Met een goede antiaanbaklaag in je pan is dit niet noodzakelijk. Wanneer de spekjes verkleuren en een beetje knapperig zijn, schep je ze uit de pan op een bord met een stukje keukenrol. Het meeste vet wordt op deze manier geabsorbeerd.
In het overgebleven spekvet in de pan, bak je de kipstukjes tot ze zijn dichtgeschroeid. Je kunt ze alvast wat op smaak brengen met peper. Pas op met zout, want de spekjes geven al veel smaak af. Wanneer er niet meer voldoende spekvet in de pan zit, kun je nog wat extra olijfolie toevoegen. Je voegt nu de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bakt dit nog tot dat de kip helemaal gaar is.
Nu de kip gaar is voeg je de spekjes en de crème fraîche toe. Wanneer de crème fraîche goed vermengd is met de stukjes kip en de spekjes is het tijd om de spinazie toe te voegen. Deze laat je in een paar minuten slinken. Nu voeg je de pasta toe en roer je deze goed door de saus. Wanneer alles goed gemengd is kun je peper en zout naar smaak toevoegen. Daarna is de pasta ready to be served.
Serveer met een lekkere groene salade en eventueel wat Parmezaanse kaas. De pasta heeft de kaas niet nodig, maar ik als kaaslover vind eigenlijk dat alles lekkerder is met kaas.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Susanne zegt
Dat ziet er lekker uit en lijkt ook niet heel moeilijk om te maken.
littlespoon zegt
Dank je! Inderdaad niet moeilijk om te maken. Ook lekker als lunch de volgende dag.
Caroline zegt
Mmmmhh, ziet er weer heerlijk uit! ik weet dus wat ik voor Vin moet maken als we volgend jaar ons jubileum vieren
littlespoon zegt
Ja doen! Succes gegarandeerd ;-)
Caroline zegt
En wat een lieve foto van Keetje
littlespoon zegt
Lief hè? Zo nieuwsgierig.
Caroline zegt
Lieve Stef, wederom een heerlijk recept! Vanavond gemaakt met tagliatelle en allemaal ervan gesmuld!
Na het lezen van je ‘uit eten’ morgen naar De Herberg! Xx
littlespoon zegt
Aaaah wat leuk om te horen Caatje! En hoe vond je De Herberg? XX
Caroline zegt
… we waren vroeg en hadden daarom niet gereserveerd…. fout! Zat bomvol en er was geen plek meer
Caroline zegt
Dit was dus weer maar een halve comment
Caroline zegt
En het lukt weer niet
littlespoon zegt
Wat apart! Zal er even naar laten kijken! Krijg je ook een foutmelding?
ines zegt
Klinkt superlekker!
littlespoon zegt
Thanks! Mooie foto’s heb je op je blog!
Ilse zegt
Stefanie,
vanavond dit recept gemaakt en het was erg lekker.
Het gerecht gemaakt met kookroom, een aanrader, had het in huis.
Ik ga zeker nog meer van je recepten maken.
Dank voor dit recept.
Stefanie zegt
Wat super leuk om te horen. Ben benieuwd wat er nog meer op tafel komt ;-)