Soms heb je van die recepten die het altijd goed doen, waar je eindeloos mee kunt variëren en die ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn. Dit is zo’n recept. Voor op van die doordeweekse, weinig-tijd-en-weinig-zin-om-te-koken dagen. Het begon ooit eens met een Thaise noodlesalade. Dat recept maakte ik in de winter en eigenlijk kwam ik er achter dat ik in de winter toch meer zin heb in iets warms. Waarom dan niet de noodlessalade opbakken in de wok en wat aanpassingen doen in de ingrediënten. En zo geschiedde.
Zoals ik al zei kun je met dit recept eindeloos variëren. De basis is noodles, vis-, vlees of een vega ingrediënt, verse kruiden en wat smaakmakers. Hieronder heb ik een lijstje voor je met variatietips zodat je op dagen dat je echt even geen inspiratie hebt, dit overzicht erbij kunt pakken. Kies uit elke categorie één of meer ingrediënten waar je op dat moment zin hebt, houd het recept aan en je hebt elke keer een heel ander gerecht op tafel.
Voor mijn variant heb ik kipgehakt gebruikt. Dat vind ik voor dit gerecht lekkerder dan gewoon gehakt. Mijn kipgehakt bestel ik bij de biologische slager. Het gehakt ziet er altijd mooi uit en ruikt nergens naar. Bij de toko heb ik soba noodles gekocht. Dit zijn noodles op basis van boekweit. Al is dat bij de noodles van de toko niet helemaal waar want het grootste deel is toch nog tarwe. Wil je soba noodles die bestaan uit 100% boekweit? Probeer dan eens die van King Soba. Te koop bij de bio winkel.
Noodles met kip
Voor 2 personen
Dit zit erin:
250 gram kipgehakt
150 gram soba noodles
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels oestersaus
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel tamarinde
Klein bosje koriander, fijn gehakt
Kokosolie, of olie naar keuze
Zo maak je het:
Kook de noodles zoals vermeld staat op de verpakking. Als de noodles gaar en afgegoten zijn, spoel je ze af met koud water. Dit zorgt ervoor dat de noodles niet gaan plakken. Laat de noodles goed uitlekken.
Verwarm een wok met kokosolie op het vuur en bak hierin het kipgehakt. Als het kipgehakt aangebakken is voeg je de knoflook, vissaus, oestersaus en tamarinde toe. Bak het kipgehakt nog even verder zodat de kip goed gaar is.
Voeg nu de noodles bij het kipmengsel. Zet het vuur hoog en bak alles nog even goed op. Proef of je de noodles goed op smaak vindt. Je kunt altijd nog wat vissaus toevoegen. Als laatste meng je de koriander door de noodles.
Serveer met lekkere sambal.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Geef een reactie