In Madrid at ik deze sissende garnalen voor het eerst. Dit eenvoudig tapas gerecht is eigenlijk niet meer dan garnalen geserveerd in gloeiend hete olie met knoflook en een rood pepertje. Maar lekker dat het is… Lees snel verder voor het recept.
Tapas, mezzes, antipasti
Je maakt me heel gelukkig met een tafel vol tapas. Niet alleen met tapas maar ook met mezzes, antipasti of een deelplank met kaasjes, smeersels en brood ben ik dol blij. Het leukste aan een tafel vol met hapjes vind ik het delen met elkaar en natuurlijk heel veel verschillende dingen proeven. Als er naast hapjes dan ook nog een fles wijn to share is, voel ik mij on top of the world.
In 2014 ben ik met mijn vriendin Anne een lang weekend naar Madrid geweest. Madrid is natuurlijk een paradijs voor een tapas lover als ik. We hebben eigenlijk niets anders gedaan dan tapas gegeten. Van tapasbar naar tapasbar en onderweg wat sightseeing. Wat mij betreft de ideale invulling van een citytrip. Ik wil ook echt wel wat bekijken. Een mooi gebouw, iets cultureels of iets historisch, maar eerlijk gezegd ben ik snel verveeld. Bij mij ben je aan het verkeerde adres als je uren schilderijen wil analyseren in een museum of de bouwstijl van een gebouw wil bespreken. Een menukaart kan ik daarentegen wel uren analyseren, of lange gesprekken hebben over al het lekkers dat ik gegeten heb, de ingrediënten waar het gerecht van gemaakt is of een speurtocht doen naar dat ene leuke tentje die ik gezien wil hebben.
Magische eenheid
Al eerder heb ik met jullie het recept voor Albondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus gedeeld. Zo’n typische Spaans tapasrecept. We aten in Madrid ook sissende garnalen bij een tapasbar in een drukke straat. Stel je weinig voor van de tapasbar. Het zag er eigenlijk niet uit. We werden bediend door een oud baasje en bestelden de sissende garnalen. En sissen deden de garnalen. Ze werden geserveerd in gloeiend hete olie. Meer dan garnaal, olie, knoflook en een rood pepertje was het ook niet, maar deze vier bij elkaar is een soort magische eenheid. Ik doop ze om tot de Spaanse vier Musketiers.
Dit moest ik natuurlijk zelf proberen. Toen ik nog wat garnalen over had na het maken van deze pasta met garnalen, spinazie en homemade pesto heb ik zelf de sissende garnalen geprobeerd te maken. Ik kan je zeggen, het was heerlijk. Spicy en lekker veel knof. Love it!
Sissende garnalen
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 500 gr rauwe en schoongemaakte garnalen, ik gebruik gamba’s, maar je kunt ook voor een kleiner formaat garnaal gaan
- 150 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 of 2 Spaanse peper(s), ontdaan van de zaadlijsten en fijngehakt
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de garnalen met de olijfolie, knoflook en Spaanse peper in een ovenschaal en laat goed heet worden in de oven.
- Na 15 – 20 minuten als de garnalen roze zijn en de olie begint te bubbelen is dit heerlijke gerechtje klaar. Serveer de sissende garnalen met lekker vers en knapperig stokbrood. Je kunt dan met het brood in de knoflookolie doppen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Andrea - 4pure zegt
Mooie foto! Inderdaad is dit een heerlijk gerecht. Ik maak ze vaak op deze Wijze! Maar ja ik eet dan ook graag tapas net als jij. Spanje is wat dat betreft echt een heerlijk land om naar toe te gaan als food liefhebber
littlespoon zegt
Dank je wel! Spanje is echt een walhalla voor foodies inderdaad. De overdekte markten waar je kunt borrelen en lekkere hapjes kunt scoren vind ik ook zo fijn.
Joop Butz zegt
Super gerecht voor een zwoele zomeravond, doet me denken kanaria restaurant all poellpo.
Stefanie zegt
Ik verlang direct weer naar de zomer!!
Willy zegt
Ik heb gisteren dit recept gemaakt. Het was heerlijk. Ik had pittige garnalen in een restaurant gegeten. Tja, dit moest ik zelf ook eens maken? En de garnalen smaakte net zo lekker als in het restaurant. Dit is voor herhaling vatbaar, ik ben gek op garnalen. Bedankt voor het plaatsen.
mieke zegt
heerlijk gerecht, ik maak ze regelmatig bij bezoek met n heerlijk glas wijn.
lekker makkelijk recept, kan niet mislukken.