Soms zijn er van die plekken die een verlengde zijn van je huiskamer. Die je passen als een jas. En aanvoelen als een warme deken. Dat heb ik met Brasserie Jong in Vlissingen. Hier drink je de aller – maar dan ook echt de aller – lekkerste G&T’s die je maar kunt bedenken. Stuk voor stuk met liefde bereid door Reinoud. Ook een mooi glas wijn van Vitanova proef je hier. En schuif dan vooral aan voor de pulled pork bitterballen, ander lekkers bij de borrel of een fijne hap in de avond. En als je geluk hebt, kun je nog een kletspraatje maken met huishond Marie. Tja, dan heb je me hoor.
Update
Deze intro schrijf ik nieuw in de zomer van 2017. Het artikel wat je hieronder leest, was één van de eerste op Little Spoon. Inmiddels is er een hoop veranderd. In mijn eigen schrijf- en fotografieskills, maar ook in het interieur van Brasserie Jong. Daarom vond ik het tijd voor een kleine update in de foto’s en in de blog. Bij deze dus. Veel lees plezier. En ben je nog niet eerder bij Jong geweest? Zet dit restaurant dan op je lijstje. Wat voor lijstje dat dan ook is, maar ga er naartoe en laat me vooral weten wat je ervan vindt.
Anna & Reinoud
Ik schaam me een beetje. Je vraagt je misschien af waarom? Om het feit dat Brasserie Jong al ruim twee jaar bestaat en ik eigenlijk pas sinds kort ontdekt heb wat een leuke plek dit is. En dat je er ook nog eens lekker kunt eten, goed kunt borrelen en leuk bediend wordt. Gelukkig staat Brasserie Jong nu duidelijk op mijn vizier. Ik kan er fietsend of lopend naar toe. Uiteindelijk rollend naar huis. Geen gedoe met autorijden en een BOB aanwijzen. Lucky me! Wat ik dan zo leuk vind aan Brasserie Jong ga ik je vertellen. Brasserie Jong wordt gerund door een tof stel, Anna en Reinoud. Anna staat met haar grote passie voor lekker eten in de keuken en Reinoud is de gastheer die met veel enthousiasme vertelt wat er op de kaart staat en adviseert wat voor wijn je het beste bij het gerecht kun drinken.
Biefstuk
Verwacht geen liflafjes en poespas op de menukaart. Sterker nog, er is geen menukaart. Op een grote spiegel en een krijtbord kun je lezen wat er vandaag op het menu staat. Vooraf kies je bijvoorbeeld voor huisgemaakte garnalenkroketten, een goedgevulde salade met geitenkaas, een patétrio, slakken of brood met lekkers. Als hoofd eet je bij Brasserie Jong onder andere my time favourite. Een biefstuk van een lokale slager, geserveerd in een gloeiend hete en sissende ovenschaal. Natuurlijk met gebakken champignons. Op Kerstavond at ik er een fantastische hertenstoof. In een klein pannetje, met huisgemaakte frieten, mayonaise en wintergroente. Met een glas Cotes du Rhone erbij van Chateau de Panery. Perfecte combinatie. Terwijl ik dit artikel schrijf, heb ik er gewoon weer zin in. Dat zegt genoeg toch? Ook gamba’s bereid met look of harissa en een schaal met verse visjes kun je bestellen. Als toet serveert Brasserie Jong crème brûlée maar ook kaasjes of een chocoladebom. Echt letterlijk een bom van chocolade met daarin vers fruit en ijs.
Lekkerste G&T’s
Als je bij Brasserie Jong bent, moet (oké mag, maar eigenlijk moet) je echt een G&T drinken. Elke cocktail wordt met veel liefde en aandacht door Reinoud gemaakt. In mijn leven heb ik al aardig wat G&T’s gedronken. Van heel goedkoop tot heel duur. In een kroeg maar ook in sterrenzaken. De G&T’s van Reinoud zijn altijd de lekkerste. Dat durf ik best te beweren en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Regelmatig staat er weer een nieuwe combi op de kaart. Kies iets uit wat jou aanspreekt of vertel waar je zin in hebt. De G&T’s smaken natuurlijk extra goed met een lekkere borrelhap. Een plankje met van alles om te smeren en te snacken of kies de pulled pork bitterballen. Flinke units, die echt fantastisch smaken.
Vlissingse jachthaven
Met mooi weer zit je fijn op het terras van Brasserie Jong. Met zicht op de Nieuwendijk en de Vlissingse jachthaven. Op tafel staan (meestal dan) zelf geplukte bloemen uit de pluktuin in – hoe kan het ook anders – lege flessen gin. Om je heen bloembakken vol kruidenplanten en ander fleurigs. Dit klinkt toch als een hele fijne plek? Nu snap je misschien wel waarom ik zo graag kom bij Brasserie Jong.
Brasserie Jong
Nieuwedijk 17
4381 BV Vlissingen
www.brasseriejong.nl
Ben jij al bij Brasserie Jong geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Simone zegt
Erg leuk omschreven en zo waar! Brasserie Jong is een aanwinst voor Vlissingen!
littlespoon zegt
Ik ben ook echt fan!! En bedankt :-)
lars de veld zegt
Haha huisgemaakt garnalen.. Wat is dat? Sorry maar al dat overdreven gedoe. En verse visjes? Nog nooit gehoord dat iemand verse visjes zo eet.. Niet teveel willen romantiseren. We zitten gewoon in Zeeland..
Stefanie zegt
Hoi Lars, bedankt voor je reactie! Ik heb direct huisgemaakt garnalen aangepast in huisgemaakte garnalenkroketten. Dan is het vast wel wat duidelijker? Wat bedoel je precies met ‘nog nooit gehoord dat iemand verse visjes zo eet?’ Voor jou is het misschien ‘gewoon’ Zeeland, maar dat zie ik toch anders :-)
Anna zegt
Beste Lars,
Helaas zijn er genoeg restaurants waarbij de visjes uit de vriezer komen, bij ons komen ze zo uit de zee op je bord. Dat bedoelen we met vers.
Nell Nijssen zegt
Goed, 1 foutje in een zelfgeschreven tekst mag hè, Lars? Maar om nu het eten van “verse visjes” te bestempelen als romantisch, is ook voor mij iets te kort door de bocht. Zeeuwen zijn nuchtere mensen, jawel, tegelijkertijd zijn verse, pure producten schaars aan het worden in een tijd waarin ondernemingen als Unilever de dienst lijken uit te maken in de voedingsmiddelensector. Mag Zeeland dan trots zijn op al die zilte zaligheden die hier door veelal lokale vissers aan land gebracht worden en kort na de vangst in een sissende pan belanden? Ik denk dat Stefanie daar melding van heeft willen maken. En geheel terecht.