Deze makkelijke rode linzensoep is heerlijke verwarmend. Het staat zo op tafel en is ook nog eens vegetarisch. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.
Linzen zijn hot
Linzen zijn altijd goed. Of je nu een salade maakt met Du Puy linzen – waar ik me altijd van af vraag ‘hoe spreek je dit ook alweer uit?’ – een heerlijke Indiase dahl of een verwarmende linzensoep met rode of groene linzen. Zo geitenwollen als linzen vroeger waren, zijn ze helemaal niet meer. Linzen zijn hip and happening. Tegenwoordig hoef je niet meer naar de bio winkel om je voorraadje linzen aan te vullen, maar kun je ook bij Albert Heijn terecht voor Beluga of Du Puy linzen. Uitstekende ontwikkeling vind ik. Ik hou ervan hoor, om voor mijn boodschappen naar allerlei verschillende winkels te gaan, maar soms moet het voor mij ook makkelijk en snel. Dat kan gelukkig steeds meer tegenwoordig.
Ze zijn ook perfect voor budget gerechten, die linzen. Want wat kost zo’n pak linzen nou helemaal? Voor een paar euro kun je wel even vooruit. Met linzen kun je niet alleen op de kleintjes letten maar dat kleine peulvruchtje heeft ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen. Zo bevatten ze veel vezels. Dit is weer goed voor je spijsvertering. Wil je een beetje op de lijn letten maar heb je geen zin om te leven op tomaat en komkommers? Een handje linzen leukt je salade op en zorg er ook nog eens voor dat je langer vol zit.
Heerlijk voor doordeweeks
Dit soepje is echt zo’n heerlijke voor doordeweeks. Voedzaam en snel klaar. Eigenlijk is deze linzensoep ook perfect om in het weekend te maken zodat je kunt lunchen met soep. Conclusie is dus dat deze soep altijd kan. Serveer er wat lekker vers brood met smeersels bij of een lekkere groene salade en je maaltje is helemaal compleet.
Makkelijke linzensoep
Voor 1 grote pan soep
Dit gaat erin:
300 gram ongekookte rode linzen
1 blikje tomatenblokjes
1 eetlepel rode currypasta
Duimpje gember, geraspt
1 volle theelepel kurkuma
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
1,5 liter bouillion naar keuze
Half bosje koriander en/of munt, fijngehakt
1 eetlepel crème fraîche, optioneel om toe te voegen op het bord
Olijfolie
Peper en zout
Wat amandelschaafsel
Zo maak je het:
Verwarm olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui glazig en voeg na vijf minuten de knoflook, gember en currypasta toe. Roer alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje even staan tot de currypasta en kruiden lekker gaan geuren.
Doe nu de bouillion, linzen en de tomatenblokjes in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 35 minuten koken.
Wanneer de linzen goed zacht zijn kun je de soep pureren met de staafmixer. Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe. Wanneer de soep egaal gepureerd is en de juiste dikte heeft bereikt breng je de soep op smaak met peper en zout en voeg je het grootste deel van de fijn gehakte kruiden toe.
Schep de soep in een bord en schep er een klein kloddertje crème fraîche in en strooi er de resterende koriander en/of munt en wat amandelschaafsel overheen.
It’s as easy as that. Geniet ervan!
Tip! Maak lekker veel en neem de rode linzensoep mee naar je werk of vries wat porties in.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
marieke zegt
Hi Stefanie, Dat ziet er heerlijk uit! Dit soepje ga ik van het weekend eens uitproberen.
Thnks for sharing.
Groetjes Marieke
littlespoon zegt
Hoi Marieke,
Wat leuk om te horen! Benieuwd wat je van de soep vindt. Van mij is het in ieder geval een favoriet.
Liefs,
Stefanie
Caroline zegt
Ook de linzensoep was heerlijk Stefanie, dankjewel voor het recept. Ik bleef er van eten.
Ik ga verder kijken tussen je recepten om weer wat lekkers te maken.
Stefanie zegt
Heel graag gedaan!
Kirsten zegt
Hoi! Wat voor rode curry pasta gebruik je hiervoor? :) Ben wel heel benieuwd naar dit soepje!
Groetjes, Kirsten
Stefanie zegt
Ik heb net even in de koelkast gekeken. Degene die ik nu gebruik is van Koh Thai. Te koop bij AH! Benieuwd wat je van de soep vindt. Xxx