Vroeger, toen ik nog punten telde, je weet wel bij zo’n bekend afvalprogramma, was zalm uit den boze. Zalm was veel punten. Echt veel te veel. Ik weet niet meer precies hoeveel maar een klein stukje zalm had veel meer punten dan wat handig was voor een avondmaaltje. Want zodra er zalm op het menu stond kon ik alleen nog maar groente ernaast eten. Wat dan weer nul punten was. Misschien een tikkeltje overdreven, maar het kwam wel in de buurt. Wat ben ik blij dat ik die ellende al een paar jaar vaarwel heb gezegd, net zoals de light producten, magere tartaar en koolvisjes. Ik kan me niet voorstellen dat je daar gelukkig van wordt. Correctie, ik word daar niet gelukkig van.
Zalm is verrukkelijk. In alle vormen, maten en bereidingen. Gerookte zalm is altijd goed bij je ontbijt en met een eitje. Of op een broodje. Ook niet verkeerd hoor. Rauwe zalm, in de vorm van sashimi of kort aangebakken in een sushibowl. Allemaal even lekker. De combinatie van zalm met avocado is toch wel één van mijn favorieten. Daarom voor jullie een recept van een gebakken zalm met avocadosalsa. Deze salsa is lekker spicy door het rode pepertje en romig door de avocado.
Zalm met avocadosalsa
Voor 4 personen
Dit heb je nodig voor de zalm:
4 zalmfilets van ongeveer 180 gram
Olijfolie
Dit zit in de avocadosalsa:
1 of 2 rode pepers, zonder zaadlijsten en fijngehakt
8 goed rijpe tomaten, hartjes eruit en in kleine blokjes gesneden
3 lenteuitjes, in dunne ringen gesneden
2 avocado’s, in kleine blokjes gesneden
Klein bosje koriander, fijngehakt
Sap van 2 limoenen
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kan bruin. Vind je het, net als ik, lekker om de zalm van binnen nog wat rozig te hebben, bak de zalm dan niet te lang. Ongeveer 3 minuten per kant.
Terwijl de zalm bakt, meng je in een kom alle ingrediënten voor de avocadosalsa. Breng op smaak met peper en zout.
Zodra de zalm gebakken is, leg je deze op de borden en schep je er een heerlijke schep avocadosalsa overheen.
Tip! Meng wat chilibonen en quinoa door de avocadosalsa en je hebt een heerlijke Mexcicaanse salade voor bij je zalm.
Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.
Talitha zegt
Hmmm.. ik krijg er honger van, ziet er heel goed uit! En heel slim dat je bent gestopt met punten tellen, dit is hartstikke gezond! Ik heb me voorgenomen om meer vis en avocado te eten, dus ik ga dit een keer proberen!
littlespoon zegt
Zowel vis als avocado super gezond en bij elkaar nog eens even een fantastische combinatie! Laat je weten hoe je het vond?
Ginger zegt
Het was superlekker! Vandaag gegeten x
littlespoon zegt
Wat leuk! Blij dat jullie lekker gegeten hebben xx
Sanne Eva zegt
Ziet er heerlijk uit! Grappig, ik heb een kop- en theeschotel met hetzelfde motief als het bordje op de foto’s. Leuk is dat, met vintage servies, dat je dat overal zomaar weer tegen kunt komen!
littlespoon zegt
Dank je! Ik heb echt een kleine vintage servies verslaving. Inderdaad leuk dat je het soms ergens tegen komt.
Caatje zegt
Heerlijke combi, voor herhaling vatbaar! Xx
littlespoon zegt
Leuk! xxx