Al mijn hele leven woon ik in Zeeland. Geboren en getogen Zeeuwse. Vroeger had ik vaak de kriebels om de provincie te verlaten en naar de grote stad te gaan. Ik heb de stap nooit gezet en nu ben ik daar blij om. Zeeland heeft een speciale plek in mijn hart. Zeeland is prachtig en het is er fijn wonen. Gelukkig krijgt Zeeland steeds meer hotspots, die het bezoeken meer dan de moeite waard zijn. Hippe restaurants, bijzonder lunchrooms en winkels waar je allerlei lekkers kunt kopen. Daar ben ik als foodie natuurlijk heel blij mee. Met mijn blog wil ik niet alleen de lekkerste recepten delen of jullie vertellen over mijn reizen en leuke plekken in de rest van Nederland. Nee, ik wil ook laten zien hoe leuk Zeeland is. Dat je in Zeeland fantastisch uit eten kunt en dat we in Zeeland heel veel bijzondere streekproducenten hebben. Al mijn leuke ontdekkingen wil ik delen. Jullie overtuigen om een weekend, of vakantie naar Zeeland te komen. Wie weet krijg ik de Zeeuwen onder jullie wel zover, om eens een weekend weg te gaan in eigen provincie.
Toen ik een telefoontje kreeg van Lekker Zeeland of ik het weekend mee wilde om het Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland te verkennen en daar de leukste streekproducenten en hotspots te ontdekken, snap je dat ik geen moment getwijfeld heb en direct volmondig ‘ja’ antwoordde. Alles wat we dit weekend op Schouwen Duiveland beleefd hebben is half april terug te lezen in Lekker Zeeland Magazine. Dit is de opvolger van het Zeeuwse culinaire magazine De Smaakmaker. Een paar adressen zien jullie na het verschijnen van het magazine ook terug op Little Spoon. Nu moeten jullie het nog even doen met wat kiekjes die ik van het weekend gemaakt heb.
We logeerden bij B&B Lekker bij MaAs in het Schouwse Dreischor, gerund door het leuke stel Martin en Astrid. Die schattige Piaggio was ons vervoer.
Zoals je ziet op de foto’s zijn er genoeg hotspots op Schouwen Duiveland die een bezoekje waard zijn. Ik heb er in ieder geval een paar bezocht waar ik zeker snel nog een keer naar terug ga.
Natuurlijk kun je Schouwen Duiveland niet verlaten zonder dat je oesters hebt gegeten en de verhalen van een kreeftenvisser hebt gehoord. Verheugen jullie ook al zo op de opening van het kreeftenseizoen? Dit jaar is dat op donderdag 26 maart.
Zondag genoten we van allerlei lekkers van Het Schouwse Bord. Een initiatief om de Schouwse streekproducten meer op de kaart te zetten. Deze kroketjes met mossel en kokkel en het appeltaartje met vlierbessen zijn in ieder geval goed gekeurd.
We sloten het weekend af met een heerlijk diner bij Bij Kees in Zierikzee. Ik had me geen betere afsluiter kunnen wensen.
Wat is jouw favoriete hotspot op Schouwen Duiveland? Ik ben benieuwd. Laat het me weten. Dat kan via Instagram of via Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Céline (@CuisineCeline) zegt
Wat een mooi verslagje. Heb ik met plezier gelezen!
Talitha zegt
Heel leuk dat je een weekendje weg mocht. De foto’s zien er super lekker en leuk uit! Ik kom zelf ook uit Zeeland en ga na mijn studie vast weer terug haha. In Schouwen-Duiveland kom ik eigenlijk niet zo vaak, wel een goed idee om eens wat vaker leuke dingen op te zoeken in je eigen provincie. (Vooral Zeeland is natuurlijk hartstikke leuk ;D )
littlespoon zegt
Heerlijk is Zeeland. We hebben in Zeeland zoveel leuke en onontdekte plekken. Wil zoveel mogelijk hidden gems leren kennen en met iedereen delen!