Quesadillas zijn zo enorm lekker. Eigenlijk zijn ze het beste te omschrijven als een Mexicaanse tosti, gemaakt van tortilla’s. Ik eet er homemade guacamole bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.
Mexicaanse tosti
Toen ik een paar weken geleden lunchte bij De Kloveniersdoelen in Middelburg zag ik quesadillas op de kaart staan. Ik had zelf al wel eens quesadillas gemaakt en wat vond ik dat heerlijk. Quesadillas zijn eigenlijk een soort Mexicaanse tosti’s maar dan nog veel lekkerder. Je maakt ze van tortilla’s en die vul je met wat jij maar lekker vindt. Bij De Kloveniersdoelen kreeg ik quesadillas met Zeeuwse kaas en wat fijn gehakte prei, paprika en een bakje hummus ernaast.
Ik heb ervan genoten en eigenlijk twee weken lang gedacht ‘dit moet ik ook maken’. En dat heb ik gedaan. Wel iets anders dan de quesadillas die ik bij De Kloveniersdoelen at. Mijn quasedillas zijn gevuld met verschillende kleuren paprika, tonijn en een mix van gewone kaas en geitenkaas. Omdat het zo’n succes was, zowel ik als Ruben hebben er van gesmuld, wil ik jullie laten meegenieten.
Salsa met avocado
De laatste tijd heb ik sowieso een zwak voor Mexicaans eten. Chili in alle vormen en maten, tortilla’s gevuld met lekkers, quesadillas met verschillende soorten vulling, guacamole – die ik overigens ook gewoon zo eet, zonder iets erbij – salsa met avocado en tomaat, salades met bonen, mais, avocado en mango en wat dacht je van tortillachips met gehakt, kaas, crème fraîche en jalapeño pepers uit de oven? Als ik nu een ticket aangeboden krijg naar Mexico dan ga ik. Daar hoef ik niet over na te denken hoor. Zowel mijn koffer als backpack staan op de pak.
Alleen nog even nadenken wat voor leuke jurkjes, shortjes en playsuitjes ik wil meenemen. Mag ik dan ook een voorkeur uitspreken voor de locatie in Mexico? Ik wil liever niet naar het massale Cancun. Nee, dan wil ik wel naar leuke kleine dorpjes zoals Tulum of Isla Holbox. Google maar eens als je geen idee hebt wat ik bedoel. Onder je palmboom, liggend op het witte zand, turend over de knal blauwe zee je quesadillas met guacamole eten. Wow dit klinkt goed hè. Jammer. Weer één van mijn vele dagdroompjes.
Honeymoon
Mexico stond wel een tijdje boven aan het lijstje van bestemmingen voor de honeymoon. Want ja, als je gaat trouwen, ga je ook op honeymoon. Inmiddels hebben er al een hoop landen Mexico van de eerste plaats verstoten. Ik ben een tikkeltje wispelturig van aard. Van Thailand gingen we naar Zuid-Afrika. Costa Rica leek ons ook wel leuk. Of misschien toch de Antillen? De Filipijnen? Nee, toch maar Sri Lanka. Malediven is pas echt honeymoon. Hmm, nee dat was het toch ook niet. Ik moet wel bekennen dat ik de boosdoener ben van al deze wissels. De bruidegom werd er af en toe gek van. Het lijkt me gewoon allemaal zo fantastisch. Inmiddels staat het vast. We gaan naar Thailand. Onze eerste verre reis samen was naar dit prachtige land en wat wilden we nog graag eens terug. En weet je? Thailand heeft ook die witte stranden, palmbomen en knal blauwe zee. Ik ruil gewoon de quesadillas in voor pad thai. Dat vind ik toevallig ook genieten.
Quesadillas met guacamole
Voor 2 – 3 personen
Dit zit in de quesadillas:
- 1 rode paprika, in hele kleine blokjes gehakt
- 1 groene paprika, in hele kleine blokjes gehakt
- 3 bosuitjes, fijngehakt
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
- 1 handje koriander, fijngehakt
- 1 blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt
- 2 handjes geraspte kaas, ik gebruik een mix van geitenkaas en belegen kaas
- 6 tortilla’s
- Optioneel, zure room
- Peper en zout
Dit zit in de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s, in blokjes gesneden
- 2 kleine tomaten, zonder het hart en fijngehakt
- 1/2 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 limoen
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- Kom
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Meng de paprika’s, bosuitjes, rode peper, koriander en tonijn in een kom. Als alles gemixt is, voeg je ook de kaas toe en breng je de vulling voor de quesadillas op smaak met peper en zout.
- Leg een tortilla op een bord of snijplank en schep een paar flinke lepels van de vulling op de tortilla. Leg er een tortilla bovenop en bak de tortilla’s met de vulling ertussen in een paar minuten aan elke kant knapperig en bruin.
- Je kunt er voor kiezen om dit in een ingevette koekenpan te doen. Je kunt ook de tortilla’s invetten. Ik bak de tortilla’s in een droge koekenpan. Het resultaat is een heerlijke knapperige quesadilla waar geen vet in is getrokken. Als de quasadillas gebakken zijn snijd je ze in vieren.
- Maak nu de guacamole. Doe de blokjes avocado in een schaal en prak de avocado’s fijn met het sap van de limoen. Je kunt guacamole ook in de keukenmachine maken. Ik vind een beetje chunky guacamole heel lekker, dus ik prak de avocado het liefst. Voeg nu de knoflook, tomaat en sjalot toe. Proef de guacamole en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra limoensap.
- Serveer de quesadillas met een heerlijke klodder guacamole en zure room.
TIP 2! Heb je guacamole over die je wil bewaren? Guacamole wordt snel bruin, maar als je de guacamole bewaard in een bakje, goed aandrukt, er een laagje water op giet en afdekt met huishoudfolie blijft je guacamole mooi groen. Enige wat je hoeft te doen is het water van de guacamole afgieten voor je het gaat eten.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Caatje zegt
Mmmmhhh superlekkere quesadillas! Guacamole & hummus erbij gedaan.
Ook kidsproof :)
littlespoon zegt
Oh heerlijk he? Wat leuks dat de kids er ook van gegeten hebben. Tante Stef ook weer blij mee ;-)
Lucienne zegt
Gisteren met de kinderen gemaakt en heerlijk gegeten! Echt een blijvertje!
Stefanie zegt
Wat super leuk! Kids ook lekker van gesmuld dus?
Danielle zegt
Die gaan we zo eens proberen voor de iftar vanavond, snel boodschappen doen…