Als ik dit aubergine torentje eet proef ik gewoon een hapje zomer. Het is niet perse een zomers gerechtje. Alhoewel je de groente natuurlijk heel goed op de barbecue kunt grillen. Toen ik dit heerlijke torentje voor het eerst at, was het hoog zomer. Daarom proef ik gewoon de zon en heerlijke warme temperaturen. Ik heb heel vaak herinneringen aan eten. Ik herinner me dan niet alleen wat voor lekkers ik at, maar ook precies waar ik was, wat ik deed, hoe het eruit zag, hoe ik me voelde en vaak zelfs nog wat ik aan had. Herken je dit?
Op vakantie in Ubud op Bali at ik de lekkerste eend ooit. Bij Savannah Moon. Een schattig restaurantje in een zijstraatje van de hoofdstraat. Overal hingen lampionnen en midden op het terras stond een klein Balinees tempeltje. De eend die ik bestelde was verpakt in bananenblad en zo ongelofelijk zacht. De eend viel helemaal uit elkaar en smolt werkelijk waar op je tong. We aten er een torentje gele rijst en pittige boontjes bij. Terwijl ik dit typ loopt het water me al weer in mijn mond.
Een mooie herinnering is ook een hele lange lunch bij De Vluchthaven in Bruinisse. Ik heb deze mooie herinnering zelfs twee keer in mijn geheugen. Als je hier nog nooit gewest bent, echt een keer gaan. Je gaat hier niet zomaar even lunchen. Dat kan natuurlijk wel, maar het fijnste is om er een hele middag op het terras te zitten en genieten van het prachtige uitzicht op de Oosterschelde. Je ruikt er de zeelucht, hoort de golfjes. Het voelt bijna aan alsof je op vakantie bent. Een vakantie van een paar uurtjes. Ik at er misschien wel de lekkerste schelpjes ooit. Gegrilde scheermessen met chermoula. Kokkels en tapijtschelpen op smaak gemaakt met knoflook, tomaat en groene kruiden. Wow, die smaken waren fantastisch. Net zoals de gerilde Oosterschelde kreeft en de Noordzeekrab. Ik kan nog wel meer vertellen over De Vluchthaven, maar dat komt nog. Vanaf 1 april openen de deuren van het restaurant weer. Ik ga er snel heen om foto’s te maken en een review voor jullie te schrijven. Ik tel de dagen af!
Aubergine torentjes
Voor 4 personen als hoofdgerecht
Voor 6-8 personen als voorgerecht
Dit zit erin:
2 aubergines, in plakken van 1 centimeter gesneden
2 rode paprika’s, in vijf stukken gesneden
200 gram zachte geitenkaas
Een paar takjes tijm, enkel de blaadjes
Olijfolie
Peper en zout
Prikkertjes, om te torentjes bij elkaar te houden
Zo maak je het:
Verhit een grillpan en grill hierin de aubergine aan beide kanten bruin. Ik hou er zelf van als de aubergine vanbinnen goed zacht is. Doe hetzelfde de met de rode paprika. Die mag nog wel de beet houden.
Prak de geitenkaas en meng er de tijmblaadjes door. Breng op smaak met peper en zout. Schep het geitenkaasmengsel in een stuk huishoudfolie. Maak er een rolletje van en snij de geitenkaas in plakjes van 1 centimeter.
Nu ga je de aubergine torentjes opbouwen. Je kunt dit doen zoals je zelf wil. Ik houd deze volgorde aan: aubergine, rode paprika, geitenkaas, rode paprika, aubergine, geitenaas, aubergine. Steek nu een prikker door het torentje om alles op z’n plek te houden.
Tip1! Serveer het torentje met bijvoorbeeld couscoussalade of een eenvoudige pasta pesto. Ook met vers knapperig brood zijn de aubergine torentjes heerlijk.
Tip2! Vervang de plakken aubergine eens door courgette. Let er wel op dat je de courgette iets minder lang bakt dan de aubergine. Anders valt de courgette helemaal uit elkaar.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Geef een reactie