Deze week heb ik keurig bijgehouden wat ik heb gegeten. Ook de minder gezonde dingen. Mijn week stond in het teken van schrijven voor Lekker Zeeland Magazine. Aankomende week is de deadline. Best spannend, want het is voor het eerst dat ik professioneel schrijf. Na de deadlines is het weer wat rustiger en ga ik uitgebreid kokkerellen en hotspots testen voor Little Spoon. Ben je benieuwd wat voor gezonds en wat voor ongezonds ik allemaal at? Kijk snel verder.
Maandag
Vandaag werkte ik de hele dag thuis aan artikelen voor de krant en het magazine. Ik ga altijd rond 6.15 uur uit bed om rond half 7 achter mijn laptop te kruipen en aan de slag te gaan. De melk was op dus ik kon niet beginnen met mijn geliefde cappuccino. Espresso is ook prima, maar minder lekker. Om 8 uur fietste ik snel naar de supermarkt om melk en wat lekkers voor het ontbijt in te slaan. Het werden eitjes, gebakken met spinazie, tomaten, avocado, geitenkaas en Ibericoham. Echt super lekker.
’s Avonds schoven we aan voor een Indisch maaltje. Lucky us. Sambal goreng tempeh en babi ketjap zijn mijn favoriet.
Dinsdag
Begin van de week was ik echt even helemaal klaar met mezelf. Ik eet gezond, meestal dan, maar snaai toch nog wel her en der. Bloggen over eten en schrijven over eten helpt natuurlijk ook niet echt mee. De dagen dat ik thuis werk, wil ik gewoon echt gezond eten. Daarom begon ik de dag met een bordje havermout. Deze havermout maakte ik en is een schot in de roos. Het is super voedzaam en echt lekker. Binnenkort ga ik het recept met jullie delen.
Ik moet vaker mezelf voornemen om gezond te eten, want ik ontdek allemaal nieuwe en lekker combinaties. Als lunch at ik bruine rijst met spinazie. Ook hierover snel meer als ik het recept heb uitgewerkt voor jullie.
Bij de slager kocht ik een groot stuk entrecote. Het was zo’n geweldig mooi stuk vlees, dat ik er alleen maar wat boontjes bij at.
Het vlees heb ik op smaakt gemaakt met knoflook en tijm. Ik kan niet wachten om het nog eens te maken en dan te grillen op de barbecue.
Woensdag
Woensdag was ik de hele dag buiten de deur aan het werk. ’s Avonds ging ik met vriendin Fen naar Guido Weijers, een cadeautje voor mijn verjaardag. Voor de show aten we een hapje in Goes. Het restaurant wat we wilden testen zat jammer genoeg vol. Dan maar tapas. Lekker, maar niet bijzonder. Guido Weijers was echt super grappig. Heerlijke avond zo op een doordeweekse dag.
Donderdag
Bofkont als ik ben, mocht ik donderdag naar de opening van het seizoen van de Oosterscheldekreeft. Volgende week meer over deze bijzondere kreeft en over de opening. Aan het einde van de ochtend kreeg ik al mijn eerste glas champagne. Hier kan ik wel aan wennen. Zeker toen de kreeften werden uitgeserveerd.
Je denkt misschien dat ik ’s avonds niets meer kon eten na zo’n kreeftenlunch. Dan heb je het mooi mis. Er stonden frietjes op het programma met garnalenkroketten van Smaak IJzendijke. Ik schrijf een artikel over deze kroket voor Lekker Zeeland Magazine. Ik weet het, het is een super ongezonde vette hap, maar je moet wel weten waar je over schrijft natuurlijk. De kroket is goed gekeurd.
Vrijdag
Mijn schoonouder kwamen gezellig eten. De lunch van dinsdag, stond vrijdag als hoofdgerecht op tafel. Met een stuk gebakken zalm. Die bruine rijst is echt zo lekker.
Zaterdag
Weer al zo’n succesje. Ik maakte deze pannenkoekjes met speculaas, Hollandse aardbeien en notenpasta. Niet alleen goedgekeurd door mij, maar ook boyfriend proof. Ook dit recept komt snel online!
Oeps… ik zeg niets.
Zondag
Mijn lievelingspasta is pasta putanesca. Tomaat, ansjovis en kappertjes. Vooral een ideale als je geen zin hebt om te koken. Ook foodbloggers hebben dat hoor. Het is pasta met twee soort spaghetti. Het was crisis in de keukenkastjes namelijk.
Een hele fijne week!
Love,
Stefanie
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Ellen zegt
Mijn lievelingspasta is ook putanesca! Zou het echt elke dag kunnen eten! :) Wat een leuke week!
littlespoon zegt
Grappig! Ik kan het ook elke dag eten. Of sowieso elke dag pasta ;-)
lonneke zegt
Oh wat lekker allemaal! Ik krijg er trek van.
Die havermout variant ziet er heerlijk uit <3
Liefs Lonneke
littlespoon zegt
Dank je wel. Het is ook echt super lekker die havermout. Komt snel online :-) x