‘Oh komen jullie anders lekker bij ons eten met Pasen? Ik verzorg de Paasbrunch wel.’ Floepen dit soort zinnen ook wel eens uit jouw mond? Onbedoeld, tijdens een borrel met teveel wijn of omdat je hoopt dat niemand je er meer aan herinnert. Ik ben gek op koken, maar ik ben niet op mijn best zodra ik voor veel mensen in de keuken moet staan. Dat heeft te maken met het gebrek aan planning skills, niet gestructureerd kunnen werken en altijd veel te willen maken dan haalbaar en handig is. Zo’n etentje kan dus best op een drama uitlopen. En weet je wat ik nog het meest lullige vind? Dat je dan een hele dag hebt staan zwoegen in de keuken en je op het moment suprême helemaal geen trek hebt. Iedereen geniet van al het lekkers dat je gemaakt hebt, behalve jij. Het kan ook anders hoor. Maak een hoop een dag eerder. Dan heb je zelf ook zin om heerlijk te eten. Hieronder wat suggesties van gerechtjes die het uitstekend doen tijdens een paasbrunch.
Eitjes uit de oven
Cliché maar waar. Een ei hoort erbij. Ik ben er gek op. Deze eitjes uit de oven zijn voor de afwisseling echt super om te maken. Lekker met een croissantje of dikke plak zuurdesembrood ernaast.
Bleekselderijsoep met geitenkaas
Een soepje bij een brunch is een prima idee. Deze soep maak je makkelijk een dag eerder, of zelfs nog veel eerder als je de boel even invriest. De munt doe je er natuurlijk wel vers overheen. Heb je veel gerechtjes bij de brunch? Doe de soep dan in kleine glaasjes. Heb je toch de lekkere smaak van het frisse soepie, maar ook nog voldoende ruimte voor al het andere lekkers.
Pissaladière met feta
Een hartige taart moet even in de oven, maar de voorbereidingen zijn zo getroffen. Zeker als je vals speelt en kiest voor kant-en-klaar taartdeeg. Een dag van te voren maken kan, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar de dag zelf. Maak de pissaladière in een vierkante vorm, zodat je er makkelijk kleine stukjes uit snijd. Zo’n grote punt hartige taart vult altijd behoorlijk.
Karameltaartjes
Tja wat kan ik hier nu overzeggen. Dit is echt geweldig lekker. Wat mij betreft kunnen we ook alleen brunchen met deze taartjes hoor. Deze schatjes zijn niet zomaar gemaakt. Doe dat ook gewoon de dag van tevoren. Niet stiekem teveel van snoepen dan hè?
Salade met veldsla en Hollandse garnaaltjes
Een salade vind ik wel een must bij een brunch. Zeker voor wat groens en een lichte tegenhanger van de heftigere gerechten. Deze salade is verrassend en lekker fris. Ook leuk om nog eens gewoon als lunch gerecht te maken. Het is in ieder geval echt een heerlijk lente hapje.
Smoothie met ananas, framboos en passievrucht
Een glaasje jus is heerlijk hoor, maar een smoothie is ook een goed idee. Deze is heerlijk zomers en fris. Om hem iets minder zwaar te maken is het handig om de cacao eruit te laten.
Natuurlijk kun je ook een paar van deze gerechtjes combineren met croissantjes met roomboter en jam, of een roerei met gerookte zalm op een boterham. Verse kaas van de kaasboer en vleeswaren van de slager op vers brood is ook altijd heerlijk. Aan jou hoe makkelijk of moeilijk je het jezelf maakt. Of hoeveel zin je hebt om in de keuken te staan ;-).
Fijne Pasen!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Ellen zegt
Zoveel leuke ideetjes! :) Love it!
lonneke zegt
Oh wat en leuke ideeën!
Vooral dat eitje uit de oven is erg leuk :)
Liefs Lonneke
alexa zegt
heerlijke inspiratie krijg er nu gewoon nog trek van en het is al pasen geweest!