Onderaan de dijk in Westkapelle vind je het Zeeuws Mosselhuis. Een restaurant waar allerlei lekkers uit de zee eet. Een mooie locatie en heerlijke wijnen, maakt het voor mij compleet. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.
Weekend weg in eigen provincie
Ik vertel jullie natuurlijk niets nieuws als ik zeg dat ik graag lekker eet. En hoe leuk is het als je tijdens een weekend weg in eigen provincie een plekje ontdekt waar je nog nooit bent geweest en waar je nog nooit hebt gegeten?
Op het Walcherse dorp Westkapelle opende Cas en Charlotte vorige jaar hun eigen restaurant, het Zeeuws Mosselhuis. Het voelt er als vakantie. Het terras ademt zon, zee en strand uit. De wit geverfde muren, visnetten en reddingsboeien helpen hier zeker aan mee. Binnen gaat dat fijne vakantiegevoel gewoon nog even door. Witte planken, kleine houten tafeltjes, oude scheepslampen en mooie platen aan de muur van vuurtorens en pannetjes met mosselen.
Mosselen van de chef
Wij beginnen de avond met een glaasje bubbels. Als je net als ik een liefhebber bent van wijn, dan zit je meer dan goed bij het Zeeuws Mosselhuis. Bij elk gerecht wordt een wijn geadviseerd. Voor bierfanaten staat er ook bij elk gerecht een biertip. Bij het Zeeuws Mosselhuis eet je zoals de naam al vermoed mosselen. Gekookte mosselen die net even anders dan anders bereid zijn. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen. De mosselen van de chef worden op smaak gemaakt met crème fraîche, verse kruiden en geserveerd met looksaus en miso mayo. Of mosselen bereid op Oosterse wijze met groene curry en koriander. Dat klinkt toch fantastisch?
Dagvangst
Zijn mosselen niet helemaal jouw ding? Niet gevreesd. Vraag wat de dagvangst is, kies voor de zalm met beurre blanc of gekookte kreeft. Tijdens het seizoen, tot eind juni, eet je er ook Oosterscheldekreeft. Zin in vlees? Dan ga je voor een goede biefstuk met jus en bearnaisesaus of zacht gegaarde spareribs. De frietjes die je bij je hoofdgerecht krijgt zijn zelfgemaakt en zo lekker.
Fantastische sushi
Ik ben gek op gerechten die je deelt. Daarom namen vriendin An en ik als voorgerecht het Palet a la Zeeuws Mosselhuis. De specialiteit van het Zeeuws Mosselhuis. Dit palet is een schaal met heel veel lekkers uit de zee. Oesters, kokkeltjes, scheermessen, krabscharen, fantastische sushi en sashimi. We dronken er een glas Sancerre bij en dat smaakt een partijtje goed. Na het palet hadden we zin in iets van vlees. Een hoofdgerecht was wat veel, want echt, dat palet vult behoorlijk. Daarom kozen we een voorgerecht als hoofdgerecht, de sashimi van rund met sesam. Wel met de huisgemaakte frietjes natuurlijk.
Ambachtelijk ijs
Ik hoop altijd dat ik nog genoeg ruimte heb voor een kaasplankje als toetje. Het kaasplankje van het Zeeuws Mosselhuis is er namelijk één met lokale schapenkaas van kaasboerderij Mariekerke. Het werd toch een ijsje met ambachtelijk ijs van melkboerderij De Koehoorn. Ook al lokaal en een hele goede keus.
Ik verheug me er nu al op, om op een zwoele zomeravond te tafelen op het terras met een pannetje mosselen of een krab die ik heerlijk uitpluis. En ach als die zwoele zomeravond op zich laat wachten vind ik binnen zitten ook meer dan prima!
Zeeuws Mosselhuis
Zuidstraat 128
4361AJ westkapelle
www.zeeuwsmosselhuis.nl
Ga jij ook een keer lekker eten bij het Zeeuws Mosselhuis? Ik ben benieuwd en laat het me weten! Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Geef een reactie