Een echte taartenbakker ben ik nooit geweest. Het is best een precisiewerkje. Met koken is het zo, dat het allemaal niet zo nauw komt kijken. Handje van dit, snufje van dat, even proeven en nog een extra handje toevoegen. Bij bakken is dat anders. Bakken doe je veel nauwkeuriger. Een ei teveel kan je beslag verpesten en een handje suiker kan ervoor zorgen dat je taart te zoet is of juist helemaal niet zoet genoeg. Ik vermoed dat dit ook precies de reden is dat bakken en ik niet voor elkaar gemaakt waren. Waren zeg ik. Sinds het bestaan van Little Spoon vind ik bakken leuk en kan ik er echt van genieten. Ik heb wat basisrecepten in mijn hoofd waarmee ik kan afwisselen, wat gewoon makkelijk is. Zelfgebakken taarten die net even anders zijn vind ik heerlijk. Toen ik de vraag kreeg van Brasser’s Korenmolen of ik wat van hun producten wilde testen, greep ik de kans om mijn bak skills te verbeteren. Ik koos er onder andere voor de mix voor Molenaarscake te testen. Een cake bakken vond ik wat saai. Lekker, maar ik had zin om er iets anders mee te maken. Het is deze taart geworden met vanilleslagroom, aardbeienjam en verse aardbeien. Als ik je zeg dat de taart dezelfde dag nog op was in huize Spoon, dan snap je vast wel dat de taart verrukkelijk was.
De mooie molen van Brasser’s Korenmolen staat in het Zeeuwse Biggekerke. De molen is gebouwd in 1712 en draait sindsdien om meelproducten op ambachtelijke wijze te maken. Geen sneltreinproces, maar gewoon zoals vroeger. Ik vertelde al dat ik de Molenaarscakemix van Brasser’s Korenmolen heb gebruikt voor mijn taart. Deze mix is gewoon het ideale alternatief voor als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan met een beslag. In de mix zit niet veel meer dan suiker, Zeeuws bloem en bakpoeder. Dus geen rare ingrediënten waarvan je afvraagt wat die doen in een mix voor een cake. Heel fijn is dat. Door een vleugje citroen, smaakt de cake fris. Precies wat mijn taart met heel veel slagroom wel nodig had. De textuur is stevig, maar toch smeuïg.
Brasser’s heeft nog veel meer lekkere bakmixen, maar ook broodmixen, spelt- en boekweitmeel en glutenvrijemeel. De producten zijn te koop bij de molen zelf, maar ook via de webshop. Woon je niet echt in de buurt van Biggekerke? Geen probleem dus.
Ik ben super enthousiast over de bakmixen van Brasser’s. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Houd dan Little Spoon in de gaten voor een hele toffe winactie!
Brasser’s Korenmolen
Oostweg 2-4
4373 RA Biggekerke
tel: 0118-551323
Website
Openingstijden
Maandag: Gesloten
Di-Vr: 09.00-12.00 – 13.00-18.00
Zaterdag: 09.00-12.00 – 13.00-7.00
Zon- en feestdagen: Gesloten
Taart met aardbeien en vanilleslagroom
Voor 1 taart
Dit zit er in:
1 pak molenaarscake van Brasser’s Korenmolen, een andere mix of je eigen recept is ook prima
4 eieren
175 gram roomboter + een beetje extra voor het invetten
500 gram aardbeien, zonder kroontje en in plakjes gesneden
250 milliliter slagroom
1 vanillestokje
1 eetlepel vanillesuiker
3 eetlepels aardbeien jam
1 springvorm doorsnede 24 centimeter
1 vel bakpapier
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Ga eerste aan de slag met het maken van de taartbodem. Mix de eieren één voor één met de boter. Zeef de cakemix erboven en klop 6 minuten. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter. Schep het beslag in de springvorm en zet een uur in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als de cake nog niet gaar is, zet hem dan nog even terug de oven in. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem gaat omtoveren tot een taart.
Klop de slagroom met het merg van een vanillestokje en de vanillesuiker. De slagroom hoeft niet te stijf worden opgeklopt, maar lekker lobbig. Proef even of je de slagroom zoet genoeg vindt. Wat mij betreft is te zoet niet nodig want de taart is al heerlijk zoet.
De taart ga je vullen met jam, aardbeien en vanilleslagroom. Snij de cake horizontaal in twee stukken. Bestrijk het onderste stuk met de aardbeienjam, daar boven de vanilleslagroom en als laatste de plakjes aardbei. Leg het bovenste stuk er bovenop en bestrijk met slagroom en eindig weer met aardbeien.
Tip! Gebruik je net als ik regelmatig een vanillestokje? Met de stokjes, waar het merg al uit is, kun je uitstekend zelf vanillesuiker maken. Doe de stokjes samen met kristalsuiker in een pot. Elke keer als ik een vanillestokje gebruikt heb, doe ik hem in de pot. Suiker kun je af en toe bijvullen. Veel lekkerder dan de zakjes vanillesuiker.
Bak jij wel eens met de producten van Brasser’s? En wat is dan je favoriet? Laat het mij weten. Ik ben super benieuwd. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Marianne zegt
Ik haal mijn meel daar om brood te bakken.
Fijne producten hebben ze!
Stefanie zegt
Ik ben ook fan!
Ellen zegt
Wauw!! Wat een fantastisch mooie taart! :O
Stefanie zegt
Thanks! X
Denise zegt
Wat gebruik jij een prachtige foto’s op je blog zeg! Heel mooi! En die taart/cake ziet er heerlijk uit!
Stefanie zegt
Dank je wel! wat leuk om te horen! xx
Maurice zegt
Graag meeloten voor de winactie;)
Ben geen taartenmens maar dit ziet er echt lekker uit en je foto’s/styling top! X
Stefanie zegt
Je bent de gelukkige winnaar van een contactgrilletje ;-)
Eef zegt
Wat een mooie taart! Hij ziet er door de aardbeien lekker zomers uit, snap wel dat deze binnen 1 dag op was ;)
Stefanie zegt
Dank je wel!!