Soms hoef je niet moeilijk te doen of alles uit de kast te trekken om toch een ontbijt of lunch op je bord te toveren waarvan je helemaal in de halleluja stemming raakt. Avocado toast is zo simpel en eigenlijk zo basic, dat maakt het nog wel specialer dat die twee zo geweldig combineren. Instagram en Pinterest staan er vol mee, foto’s van avocado toast. Ik hou van avocado en minstens zoveel van zuurdesembrood en dan vooral even geroosterd. Dat deze combi lekker was, wist ik dus al zonder maar een hap te proeven. Toch was dit eigenlijk de eerste keer dat ik mijn krokante zuurdesembammetje zo at, met een geprakte avocado, wat spicyness en een gekookt eitje.
Ik wist dus al dat het lekker was, maar echt zo lekker had ik dan ook weer niet verwacht. De oeh’s en ah’s floepten mijn mond uit. Vind je dat wat overdreven? Probeer het dan zelf eens. Ik weet zeker dat het je niet teleurstelt. Mits je natuurlijk net als ik een grote liefde hebt voor avocado en zuurdesembrood.
Zuurdesembrood leent zich perfect om geroosterd te worden. Dat kan in een broodrooster of gewoon in de grillpan, zoals ik deed. Het stevige en tikkeltje zurige brood smaakt perfect met de zachte avocado. Het eitje en de chilipeper zijn een perfecte aanvulling, maar stukjes gerookte zalm, plakjes tomaat, gerapste geitenkaas of plakjes gebakken kip gaan ook goed met de avocado.
Dit broodje is voor mij een prima ontbijt. Voor jou toch iets te heftig zo in de ochtend? Dan lunch je er toch lekker mee?!
Spicy avocado toast met een een gekookt eitje
Voor one lucky bastard
Dit zit er in:
2 plakken zuurdesembrood, dit mag best een beetje oudbakken zijn
1 rijpe avocado, ik beleg graag royaal ;-), een halve kan ook
1 eitje
Gedroogde chilippertjes
Peper en zout
Zo maak je het:
Zet een pan met het eitje op het vuur en kook het eitje in een minuut of 6 gaar. Korter of langer kan natuurlijk ook. Net wat je zelf lekker vindt.
Terwijl het eitje kookt, verwarm je een grillpan op het vuur. Als de pan goed heet is, leg je de plakken zuurdesembrood in de pan en grill je ze aan beide kanten tot ze bruin kleuren en je de mooie grillstreepjes ziet.
Prak de avocado in een kommetje en smeer op de boterhammen. Verdeel over één boterham wat gedroogde chilipepertjes. Maak het zo spicy als je aan kan ;-). Het eitje gaat op de andere boterham.
Breng de avocado toast op smaak met wat peper en zout en aanvallen maar!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Iep zegt
Super mooie foto’s weer. En het ziet er zó lekker uit!
Liefs Iep
Judith - myfoodblog.nl zegt
Het ziet er prachtig uit. Hoop dat mijn avocado’s snel rijp zijn :-D!