Soms zijn er van die momenten dat je geen zin hebt om te koken. Dat je echt liever iets haalt of bestelt. Of dat je gewoon geen inspiratie hebt. Geloof me, ook een foodblogger heeft dit soort momenten. Althans ik dan. Best regelmatig. Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd zitten van alles wat ik nog wil koken, maken en proberen, maar als het dan einde van de middag is en ik moet nog om boodschappen zijn al die duizenden ideeën ineens gevlogen. Foetsie, weg. Stom is dat. Dan loop ik doelloos rond in de winkel of trek de kasten open, maar er gebeurt dan weinig in dat culinaire brein van me. Een geluk is wel dat ik mijn eigen digitale receptenschriftje heb, waardoor ik dus inspiratie opdoe op mijn eigen blog. Hoe leuk is dat?
Worstenvingertjes
Iets halen of bestellen kan natuurlijk, maar achteraf heb ik er meestal spijt van. Ik eet dan te veel en zwel gigantisch op als een grote ballon van al die kilo’s zout en andere toevoegingen waarvan ik worstenvingertjes krijg. De pizza’s die je bestelt zijn nooit zo lekker als de pizza die je eet in Italië of die je zelf bakt. Laatst bestelden we Pad Thai bij een Chinees. Daar hadden de alarmbellen natuurlijk al moeten rinkelen. Ik verheugde me op een echte Pad Thai, maar kreeg een bak bami met garnalen. Stiekem best een beetje grappig natuurlijk. In de tijd dat ik wachtte op de bak met Pad Thai had ik net zo goed zelf iets in elkaar kunnen flansen. Dan paste in ieder geval die avond mijn ringen gewoon nog aan mijn vingers. Goed, even flink water drinken en de dag erna is dat probleem weer opgelost.
Bestellen moet echt af en toe kunnen natuurlijk, maar denk je dat je achteraf toch een beetje spijt krijgt? Maak dan deze easy noodlesalade gewoon eens. De salade staat super snel op tafel en is gewoon heel lekker. Er zijn wel duizend en één verschillende soorten noodles, dus kies degene die jij het lekkerste vindt. De glasnoodles die ik gebruik, zijn heel licht en lenen zich heel goed voor een salade. Stel je eens voor hoe lekker deze salade is op een warme zomerdag. Wat grote gamba’s of wat kippendijen op de barbecue en het feest is compleet. Daar kan geen afhaalmaaltje tegen op.
Easy noodlesalade
Voor 2 personen
Dit zin er in:
200 gram glasnoodles
Vissaus naar smaak. Ik ben gek op de smaak van vissaus dus ik gebruik graag veel. Zeker een paar eetlepels. Vind je dat wat te heftig? Gebruik dan een paar theelepels
1 teen knoflook, fijn gehakt
Sap van 1 limoen
4 lente-uitjes, in dunne ringen
1 eetlepel arachideolie
Handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
Bosje koriander, gehakt
1 chilipeper, in dunne ringen
Zo maak je het:
Wel de glasnoodles in kokend water tot ze zacht zijn en giet ze af. Spoel de noodles af met koud water. Knip de mie in stukken
Meng de knoflook, limoensap, olie en vissaus in een grote schaal. Dit is de dressing voor de salade.
Voeg in de grote schaal de noodles, lente-uitjes, pinda’s, koriander en chilipepers toe. Meng goed en je easy noodlessalade is klaar!
TIP! Deze noodlesalade is heerlijk met gebakken gamba’s, maar ook met deze Thaise biefstuksalade.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Anne zegt
Deze klinkt perfect. Lekker, gezond en zo op tafel op een drukke werkdag. En de restjes volgende dag mee als lunch. Kan dat denk je?
Stefanie zegt
Mee als lunch kan wel, maar dan is het denk ik het lekkerste om ’s avonds niet teveel vissaus en limoensap te doen. Aanmaken op je bord en dan de dressing ook los mee. Kan soms zo sompig worden. Kus xx