Hoewel ik tegenwoordig helemaal into gin tonic ben, zeg ik ook echt geen nee tegen een heerlijke cocktail. Als ik iets associeer met vakantie, vrij zijn en zomer is het wel een cocktail. Het ligt een beetje aan het land waar je op vakantie bent, maar in veel landen is de wijn niet echt, of beter gezegd echt niet, te pruimen. Als ik dan toch een lekkere alcoholische versnapering wil na een warme stranddag of tijdens een etentje, bestel ik vaak een cocktail. Extra fijn zijn natuurlijk de happy hours ;-)
Tijdens een reisje Cuba, ben ik verliefd geworden op de frozen strawberry daiquiri. Met de naam daiquiri heb ik overigens wel altijd een beetje moeite.. Spreek je het uit als dekkerie? Of als dakwierie? Ik houd het bij het laatste. Eigenlijk, maakt het ook niet uit hoe je de naam uitspreekt. Het gaat om de cocktail en die is ongelofelijk lekker.
Daiquiri is het favoriete drankje van Ernst Hemmingway. Deze Amerikaanse schrijver had Cuba als thuisbasis. Toen we Havana aan het verkennen waren vertelde de Lonely Planet ons dat we in Havana echt een cocktail moesten drinken in Hemmingways favoriete bar. Hoewel ik een echte barbaar ben als het aankomt op geschiedenis, was ik wel geïnteresseerd in de cocktails. Als er ergens een hele lekkere cocktail te proeven is, stel ik me graag kandidaat. Eenmaal aangekomen in cocktail heaven stapte we een volgepakt cafe binnen. Tja wat dachten we eigenlijk? Dat we met z’n tweetjes in die zaak zouden zitten? Niets was minder waar, want het is ongeveer de grootste toeristische attractie in Havana. Toch hield het ons niet tegen en proefden we echt de meest lekkere daiquiri’s. Met limoen, perzik en met aardbei.
Dat was toch wel de allerlekkerste en daarom maak ik deze cocktail nog wel eens na. Je barbecue of etentje begint extra feestelijk als je deze frozen strawberry daiquiri serveert als aperitief. Natuurlijk vervang je de aardbeien net zo makkelijk voor het fruit wat jij zelf wil.
Frozen strawberry daiquiri
Voor 4 drankjes
Dit zit erin
250 gram aardbeien, bevroren
120 milliliter witte rum, bijvoorbeeld Bacardi of Havana Club
Sap van een halve limoen
Suiker
Limonadesiroop
Zo maak je het:
Vries een paar uur van tevoren de aardbeien in. Natuurlijk kun je ook bevroren aardbeitjes kopen, maar dat vind ik minder lekker.
Om het glas een beetje te versieren maken we een suikerrandje. Doe hiervoor wat suiker op een bord en limonadesiroop op een ander bord. Zet de bovenkant van het glas in de siroop en vervolgens in de suiker.
Als de aardbeien bevroren zijn doe je ze samen met de rum en het limoensap in de blender. Mixen maar en je cocktail is klaar.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Geef een reactie