Dat ik pasta en pesto een geweldige combinatie vind, is jullie inmiddels vast wel duidelijk. Ondanks dat de basis, pasta en pesto, steeds hetzelfde is, zijn de variaties eindeloos. Grote kans dus dat dit niet mijn laatste pasta pesto recept is. Omdat het zeekraalseizoen inmiddels is gestart en we volop zeekraal van Hollandse bodem kunnen eten, kan ik niet anders dan jullie alles vertellen over dit fijne recept en de oorsprong ervan.
First date
Mijn first date met mijn grote liefde Ruben was bij restaurant De Geere in Middelburg. Ondanks dat ons eerste afspraakje al bijna negen jaar geleden was, weet ik het nog als de dag van gister. We ontmoetten elkaar in de kroeg. Heel cliche en ik kan er voor jullie niets spannends van maken. Toch vind ik het gewoon het allermooiste liefdesverhaal wat er is. Ook Rubens smsje – ja dat deden we toen nog met zo’n Samsung telefoon met klepje – waarin hij mij mee uit vroeg kan ik nog letterlijk herhalen. Wat dacht je van een tafeltje voor twee bij De Geere a.s. vrijdag? Ik zei ja, net zoals ik over een paar maanden ga doen, maar dan op een iets andere vraag ;-). We hadden een geweldige avond met een hoop lekker eten en een wijnglas wat continu werd bijgeschonken.
Place to be
De Geere was the place to be in die tijd. Soms mis ik dat nog wel eens. Vroeger was alles beter. Nee hoor dat vind ik grote onzin. Toch ik kijk met heel veel plezier terug naar die tijd. De Geere was een ontmoetingsplek waar we na werktijd, of in mijn geval toen stage- of schooltijd, kwamen voor een borrel. Die borrel werd een hapje eten en daarna gingen de stoelen en tafels aan de kant, kwam er een DJ en dansten we tot sluitingstijd. Dat hapje eten was bij De Geere altijd net even anders. En ja, daar houd ik nou eenmaal van. Zo at ik er eens een geweldig voorgerecht. Penne met zelfgemaakte pesto, grote garnalen, zeekraal en Parmezaansnippers. Wauw zo lekker! In de tijd dat het op de menukaart stond, bestelde ik het elke keer weer en daarna maakte ik het vaak thuis. Inmiddels was het gerecht een beetje in de vergetelheid geraakt. Eeuwig zonde natuurlijk.
Voor dit recept gebruik ik mijn eigen eenvoudige pesto recept. Pesto uit een potje kan, maar ik ben er geen fan van en het doet eigenlijk afbreuk aan het gerecht. Zeekraal is, volgens mij, het hele jaar door te verkrijgen. In de maanden buiten het seizoen heb je zeekraal uit Mexico of Israel. Op zich te doen, maar niets kan tippen aan de Zeeuwse zeekraal. Knapperig, weinig stokjes en zilt. Zelfs zo zilt, dat ik deze pasta zonder zout heb bereid.
Penne met pesto, garnalen en zeekraal
Voor 2 personen
Dit zit erin:
250 gram penne
150 milliliter groene pesto
300 gram grote rauwe garnalen, schoongemaakt
200 gram zeekraal
Stuk Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en eventueel zout
Zo maak je het
Kook de pasta volgens de verpakking.
Verhit wat olijfolie in een wok en bak kort de garnalen. Zodra ze roze worden voeg je de zeekraal toe en bak je alles een paar minuutjes.
Als je de pasta afgiet bewaar je een klein beetje kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en schep de pesto met een klein beetje kookvocht erdoor. Voeg nu ook de zeekraal en de garnalen toe.
Schep de pasta op het bord en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
Tip! Deze pasta is ook verrukkelijk met wat gewokte groene aspergetips erdoor.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Geef een reactie