Na een paar dagen love bubbelen in Lochem besloten mijn lover en ik niet rechtstreeks naar huis te rijden, maar eerst nog even afslag Nijmegen te pakken. Een stad waar ik nog nooit geweest was. Of misschien wel eens, maar dat was werk gerelateerd, dus ja wat zie je dan van een stad? Niet meer dan een saai kantoorpand. Met de laatste procentjes in mijn telefoon typte ik op Google ‘hotspots in Nijmegen’ in. Al snel las ik wat over het Honigcomplex en De Meesterproef. Ik scande vlug de sites en was direct super enthousiast. En ik kan je vertellen, ook in het echt is het super.
Stel je even voor. Een groot en oud fabrieksterrein. Rauw, robuust, oude panden, veel street art op de muren, containers waar een terras op gebouwd is, bakken met bloemen, een oude brandweerauto en allemaal toffe restaurants, koffietentjes, kunst en jonge ondernemers die net even anders zijn dan de grote massa. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word daar heel blij van. Mijn fantasie gaat dan direct op de loop met me. In de eerste plaats wil ik zoiets dus ook zoooo graag naast de deur. In Vlissingen staan er op het voormalige terrein van de Schelde genoeg oude panden en fabrieken die hier echt zo geschikt voor zijn. In mijn hoofd heb ik het hele concept al bedacht. Als iemand dit leest die hier brood in zit? Bel of mail me dan ;-). Ook was er direct een weekend Nijmegen in mijn dagdroom. Volgens mij is er in deze stad zoveel te ontdekken.
First things first. Het kleine stukje wat we van Nijmegen proefden, smaakte dus naar meer. En dat kleine stukje was De Meesterproef. Dit restaurant vind je in één van de oude industriële panden. Het ziet er zo gaaf uit binnen. Ik kan zo voorstellen dat de tafels en stoelen het oude meubilair is wat in de voormalige Honig kantine stond. Aan de muren hangen fietsen en twee grote silo’s dienen als groot bord voor de menukaart. In het midden van De Meesterproef staat een mega grote werkbank. Jaloersmakend mooi, want zoiets wil ik ook wel thuis. Alhoewel dat qua afmetingen dan weer niet echt past. Het terras ligt op zeecontainers en biedt uitzicht op de Waal.
Bij De Meesterproef wordt volop gebruik gemaakt van lokale producten die vers en van het seizoen zijn. Ook koken de koks volgens oude ambachten. Ze pekelen, roken, maken zelf worst, pates, mosterd en chutneys. Ook serveren ze vlees wat een hele nacht heeft gegaard. Dat heb ik geproefd. Ik koos voor een broodje pulled pork. Serieus wel één van de lekekrste die ik ooit gegeten heb. De paprikajam die ik er bij kreeg was een beetje spicy en zoet. Geweldige combi. Mijn lover koos voor eggs Benedicte. Ook al zo lekker. Al was hij stiekem wel een klein beetje jaloers op mijn bord vol juicy pork. We dronken er een glas bier van Oersoep bij. De bier brouwende buren van De Meesterproef. Ik begon trouwens met een cappuccino. Die was precies zoals ik het lekker vind met een sterke en pittige espresso. De bonen worden gebrand door de buren van Blommers Coffee Roasters. Klinkt als een behoorlijk fijn buurtje met bierbrouwers en koffieboon branders naast je.
De dinerkaart ziet er ook veel belovend uit. Deze hebben we jammer genoeg niet getest. Maar wie weet doen we dat snel nog eens, want Nijmegen je was tof. Tot snel!
Ben jij al bij De Meesterproef geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Eveline zegt
Dit ziet er wel echt super lekker uit!!
Lijkt mij ook zeker een heeeeel goed plan om zoiets hier inVlissingen neer te zetten ;-)
Stefanie zegt
Echt he? Liefs!
Monique | WritingMonique zegt
Oh, wat ziet dit er fantastisch uit! Alleen de inrichting al; geweldig! Ik ben nu wel enorm nieuwsgierig naar de dinerkaart, houd dit zeker in gedachten!
Stefanie zegt
Ik ben ook mega nieuwsgierig naar die dinerkaart!