I like it salty. Very salty. Als jij net als ik gek bent op zout, dan is het recept wat ik vandaag voor je in de aanbieding heb heel geschikt. Nu moet je niet denken dat ik met het zoutvat aan mijn mond sta hoor. Zo gek ben ik er nou ook weer niet op. Op ansjovis daarentegen ben ik een klein beetje verliefd. Wat is dat ongelofelijk lekker. Een klein en ieniemienie visje met een grootste en behoorlijk uitgesproken smaak. Ik denk dat hierbij wel geldt you hate it or you love it.
Standaard ligt er bij ons ansjovis in de voorraadkast. Meestal kies ik die van Fish Tales. Ik vind die ansjovis het allerlekkerste. Die is dan weer niet zo zout dat je er rare bekken van trekt, dus ook heel geschikt om zo even te snacken terwijl je bijvoorbeeld deze stengels van bladerdeeg maakt. Het mooiste is wel dat het niet alleen yummie is. De ansjovis wordt duurzaam gevangen. En ook dat is gewoon belangrijk.
Ingrediënten op elkaar plakken
Herkende je jezelf in voorgaande? Gek op zoute smaken en ansjovis? Dan weet ik zeker dat je ook heel erg van deze stengels van bladerdeeg houdt. Tenzij je natuurlijk niet echt fan bent van bladerdeeg. Dat kan, maar daar ga ik even niet vanuit. Ooit, lang geleden, kreeg ik deze stengels eens bij een restaurant. Op een bordje naast een heerlijke stevige en gevulde vissoep. Sindsdien maak ik ze. Niet wekelijks. Zelfs niet maandelijks, maar zo af en toe. Het is ongelofelijk simpel. Het is wat ingrediënten op elkaar plakken, in de oven leggen, even wachten en klaar. Je moet er maar net opkomen, dus daarom wil ik het jullie niet onthouden.
Mazzeltje
Ze zijn fantastisch bij een kopje soep. Welke soep dan ook. Vissoep, pompoensoep, bospaddestoelensoep. Of je zet de stengels in een glas bij je borrelplank. Ik durf te wedden dat het glas in een mum van tijd leeg is. Zo niet, dan heb je zelf gewoon een mazzeltje en snack jij ze allemaal op.
Stengels van bladerdeeg met ansjovis
Voor 32 stengels
Dit zit erin:
- 2 blikjes ansjovis, uitgelekt
- 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei losgeklopt
Dit heb je nodig:
- Bakpapier
- Kwastje
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de blikjes ansjovis over 4 plakjes bladerdeeg. Maak van boven, van onder en in het midden een horizontaal rijtje. Leg de ander plakjes bladerdeeg er bovenop en druk goed aan.
- Snij de bladerdeegpakketjes in reepjes van ongeveer 1 centimeter breed. Ik haal er 8 uit.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de stengels daarop. Bestrijk ze met een kwastje met het losgeklopte ei.
- Zet 15 tot 20 minuten in de oven. De stengels zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
Eilish (artisticstateofmind) zegt
Dit klinkt lekker!