Al een jaar loop ik met het idee om een uitgebreid Mexicaans feestmaal te maken, dit allemaal op de foto te zetten en er uitgebreid over te bloggen. Leuk voor mezelf maar ook ideaal voor jullie. Zodra je een eetfeestje geeft en je wat inspiratie nodig hebt voor een thema en lekkere recepten, heb je die bij deze gevonden. Nou, nog niet helemaal bij deze want het idee is nog niet uitgevoerd. Op Pinterest heb ik al een hoop inspiratie opgedaan voor de meest lekkere gerechten. Empanadas, verschillende soorten ceviche, Mexicaans stoofvlees waarmee je tortilla’s vult en natuurlijk cocktails die het hele feest compleet maken. Ik heb er nu al super veel zin in, maar ja dan moet ik dus wel een keer aan de slag. En dat is er nog niet van gekomen.
Onmogelijke opgave
Dat is wel een beetje een typerend voor mij. Zoveel plannen, zoveel ideeën, maar op de één of andere manier lukt het niet om ze uit te voeren. Ik denk dat ik wel weet waar de schoen wringt. De lijst met ideeën wordt langer en de plannen grootser. Soms schiet je dan een beetje op slot of zo. Herkennen jullie dat? Elke dag denk ik wel ‘dit is lekker om te maken’ en ‘oh dat wil ik ook nog eens proberen’. Een onmogelijke opgave natuurlijk, tenzij ik vanaf nu nog alleen maar kook en niets anders meer doe. Dan nog vraag ik me af het lukt.
Op de lange baan
Nu ik sinds kort voor mezelf werk is het natuurlijk niet heel handig dat je ideeën hebt en uiteindelijk niets van je mooie plannen uitvoert. Niet helemaal niets, want het is niet zo dat ik stil zit hoor. Bij lange na niet. Plannen is alleen niet mijn sterkste kant, maar ik probeer nu wel om het wat beter te doen. Daarom heb ik mijn Mexicaanse feestmaal even op de lange baan geschoven. In 2016 ga ik daarmee aan de slag. Nu is het eerst tijd voor kerstmenu’s. Ik heb zowaar alle gerechten al bedacht, de styling in mijn hoofd en de datum geprikt waarop ik alles kook. Gelukkig met een beetje hulp van vriendinnetje Loets. Ik ga vooruit! En dat voelt eigenlijk best wel goed. Toevallig zit er in één kerstmenu ook een gerecht van mijn food bucketlist. Een lijst die ook maar niet korter wordt. Haha, ach als dit mijn grootste problemen zijn, valt het alles mee.
Om toch een beetje in de Mexicaanse sfeer te komen maakte ik deze vegetarische chili. Fijn op dagen dat je niet veel tijd hebt om te koken maar wel heel veel behoefte hebt aan een fijne maaltijd. Het is verwarmend, stevig en behoorlijk gezond. Tenzij je je natuurlijk helemaal klem eet aan de tortillachipjes die er mega lekker bij zijn. Zodra je die weglaat valt het reuze mee en dit is ook nog eens een hele goeie meeneemlunch. Grote kans alleen dat je niets over hebt dus maak dan gewoon een beetje meer.
Vegetarische Mexicaanse chili
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngehakt
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 blik kidneybonen van 400 gram
- 1 blik mais van 300 gram
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ bosje koriander, fijnehakt
- Peper en zout
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Mes
- Snijplank
- Pan
- Spatel
Zo maak je het:
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Na 5 minuten voeg je de paprika, rode peper, komijnzaad en gerookte paprikapoeder toe.
- Roer goed en doe na een minuut de mais, kidneybonen en tomatenblokjes in de pan. Laat 15 minuten pruttelen.
- Voeg als laatste de fijngehakte koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
TIP 2! Krijg je eters? Maak dan deze ceviche van schol als voorgerechtje.
Ellen zegt
Lekkeeeurh! Ik hou van chili, kan er met dit weer echt geen genoeg van krijgen! Veggie of bomvol vlees, altijd in trek ;)
Stefanie zegt
Heerlijk hè? Ik ben ook een grote fan!
lonneke zegt
Oeh, jummie! Dit moet ik eens gaan maken.
En wat een prachtige foto’s heb je geschoten!
Liefs Lonneke