Na weken van het gezonde ontbijten laten versloffen heb ik iets nieuws gevonden. De gezond ontbijtkoek en vandaag een variatie daarop in de vorm van een chocoladekoek met framboosjes. Oh, en had ik ik al gezegd dat het zonder suiker is? Schuldvrij snoepen dus!
Uitdijen
Al een tijdje heb ik het goede ontbijten een beetje laten versloffen. En dan bedoel ik van die gezonde baksels en healthy omeletjes en zo. Eigenlijk sinds ik getrouwd ben is dat zo. Want ja, waarom zou je het nog doen hè? Ik heb al een man aan de haak geslagen, dus waarom in hemelsnaam nog gezond eten? Vanaf nu mag ik gigantisch uitdijen en alles in mijn mond proppen waar ik maar zin in heb. Ik ben ook gestopt met make-up en draag alleen nog maar joggingbroeken. Daar is al helemaal niets mis mee. Merk je ook niets van dat uitdijen.
Blote billen gezicht
Nee hoor dit is natuurlijk grapje. Alhoewel.. dat laatste toch niet helemaal. Thuis werken heeft zo z’n voordelen. Beter gezegd heel veel voordelen. Nooit meer haasten om op kantoor te zijn bijvoorbeeld. Mijn kantoor is immers op loopafstand van mijn bed. Nooit meer je wimpers in de auto met één oog op de weg voorzien van een laag mascara. En je hoeft er niet altijd tiptop in orde uit te zien. Als ik een afspraak heb zorg ik natuurlijk wel voor een beetje maquillage. Voor een boodschapje ga ik best met een blote billen gezicht de straat op maar voor een afspraak vind ik dat wel heel naakt.
Super combinatie
Hoewel een bammetje in de ochtend best wel lekker is in de ochtend, vooral zuurdesembrood met roomboter en kaas of geprakte avocado, heb ik toch het gevoel dat het niet het juiste ontbijt is voor mij. Ja, voor af en toe of voor in het weekend. Dit kan compleet tussen mijn horen zitten hoor maar het voelt beter om te ontbijten met één van mijn eigen gezonde muffins of cakes. Ik ben niet vies van suiker en al helemaal niet van roomboter. Al zou ik dat elke dag willen eten, figuurtechnisch is dat niet echt één van de handigste dingen om te doen. Sinds ik een recept swap heb gedaan en ik aan de slag ging met de gezonde ontbijtkoek van Feel Good by Food ben ik fan. Zelfs zo’n fan dat ik hem al een keer of vier gemaakt heb in verschillende varianten. Niet alleen ik ben fan want ook jullie gingen massaal met de ontbijtkoek in de weer. Super leuk!
Ik ben de beroerdste niet. Echt niet, dus daarom deel ik vandaag een variant. Ik bakte een chocoladekoek met framboosjes. Zo, dat klinkt goed toch? Chocolade en frambozen is een super combinatie en als het dan ook nog in een gezond ontbijt samen komt kan je niet anders dan de dag goed beginnen. Ik vond in de kast nog een zak rauwe cacaopoeder. Een paar scheppen van dit wondergoedje schepte ik door het beslag en zorgt voor een heerlijke chocoladesmaak. Ik koos voor vier eetlepels. Mag het nog wat meer choco voor jou? Doe er dan zes. En besmeer je plakje chocoladekoek natuurlijk wel even met een laagje roomboter. Extra lekker.
Chocoladekoek met framboosjes
Voor 1 cake
Dit zit erin:
- 250 gram roggemeel
- 6 eetlepels honing
- 2 eieren
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram framboosjes, ik gebruik die uit de diepvries. Wel eerst even laten ontdooien
- Zonnebloempitten
- Snuf zout
- 200 milliliter melk
Dit heb je nodig:
- Bakpapier
- Cakeblik
- Beslagkom
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom roggemeel, cacaopoeder, zout en het bakpoeder.
- Mix vervolgens in een andere kom de melk, de eitjes en de honing.
- Voeg dit bij het meel en mix goed. Schep nu de framboosjes erdoor.
- Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel een laagje zonnebloempitten over het beslag. Druk een beetje aan.
- Bak de ontbijtkoek in 45 minuten gaar.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie