Dit zijn de lekkerste nacho’s uit de oven ooit, vind ik dan. Probeer het uit van het weekend en maak deze schaal vol lekkers voor je lieve vrienden of familie. Ben je net als ik behoorlijke sloddervos? Laat je je spullen slingeren en ben je altijd je sleutels kwijt? Iedereen vergeeft het je, als je dit voor ze maakt. Echt hoor!
Ik kom via de stoep aangescheurd mij mijn huis. Niet met een snelle bolide maar op mijn opoefiets met terugtraprem en verkleurde fietstassen met gaten. Een echte eye catcher, dat snap je wel. Ik parkeer hem of haar, daar ben ik nog niet helemaal over uit, tegen het huis. Soms met wat meer geweld dan eigenlijk noodzakelijk is. Het stuur knalt dan tegen de pas geverfde kozijnen. In gedachte hoor ik mijn schatje: “Lieverd, pas nou op! Niet je fiets tegen die kozijnen. Dan gaat de lak eraf.” Oh ja das waar. Het kwaad is al geschied dus ik laat hem staan of verplaats hem toch even richting de muur van baksteen.
Oudbakken noten
Vervolgens draai ik de deur open. Of nee, dit klinkt heel makkelijk maar zo werkt dat niet. Eerst graai ik in mijn tas. De tas zonder bodem met vooral veel bonnetjes, boodschappenlijstjes, zakdoeken (gebruikt of ongebruikt, laat ik aan jouw fantasie over), losse pinpasjes die uit mijn portemonnee zijn gevallen, schrijfboekjes en wat verdwaalde oudbakken noten. Die laatste komen op momenten van complete appelflauwte nog wel eens van pas. Het zoeken van mijn sleutels gaat vaak met een vloek her en der, want nooit, ik herhaal nooit, vis ik in één keer die grote en niet te missen sleutelbos uit mijn tas. Als ik weet dat Ruben thuis is bel ik voor het gemak maar gewoon aan. Kan ik die sleutelstress mooi skippen. Alhoewel ik natuurlijk bij het weggaan thuis weer zo’n zelfde riedel meemaak. Sleutels hangen niet op de daarvoor bestemde hanger. Help waar zijn ze?! Uiteindelijk ontkom ik er dus niet aan om alsnog die strooptocht door mijn tas te doorstaan.
Als ik eenmaal het huis betreden ben gooi ik mijn tas bij de voordeur. Met jas en al loop ik door naar de woonkamer. Daar schop ik mijn schoenen uit en gooi mijn jas over de bank, tafel, stoel of op de grond. Het is in principe maar net hoe het uitkomt. Eventuele boodschappen of andere tassen belanden ook weer op willekeurige plekken ergens in huis. Belangrijk is wel om te vertellen dat die plek in kwestie nooit de juiste eind bestemming is.
Ik vind het zo z’n charme hebben hoor, dat chaotische en slordige. Niemand heeft dit nog nooit bevestigd en ik verwacht stiekem dat dit ook ooit komt. Zeker mijn liefde niet. Hij houdt van me maar ik geloof best dat hij deze eigenschap verfoeid en helemaal niet zo schattig vindt.
Gelukkig kan ik deze iets mindere kant mooi compenseren met mijn cooking skills. Ik ben weer de keuken ingedoken om een lekker recept voor jullie te maken. Echt iets voor in het weekend. Dat is voor mij gezelligheid en gezelligheid is lekker eten. En nog leuker vind ik eten delen in de vorm van hapjes en schalen met lekkernijen waardoor je van alles proeft. Daarom begint jullie weekend met mijn variant op nacho’s uit de oven, aangekleed met een gehaktsaus, spicy jalepeño’s, frisse crème fraîche en off course, gesmolten kaas.
Soort lasagne
Op veel borrelkaarten staan ze hoor, die nacho’s uit de oven maar ik heb er nog nooit één geproefd die kan tippen aan die van mezelf. Dat klinkt misschien ongelofelijk arrogant, maar ik maak hem precies zoals ik dat lekker vind. Lees: met heel veel kaas. Alleen bovenop kaas is niet de juiste manier. De gesmolten cheddar moet overal zitten. Dus niet dat je eerst vecht om de chipjes die bedekt zijn met dat heerlijke goedje. En dat je dan met een beetje pech alleen nog de nacho’s zonder iets hebt. Wat ik doe is eerst een laagje chips in een ovenschaal, dan een mengsel van gehakt, bonen en tomaat, vervolgens jalepeño’s, crème fraîche en daarna kaas. Dat herhaal je tot alles op is. Een soort lasagne maar dan natuurlijk helemaal anders. Ik garandeer je, dit is zo lekker, je wil nooit meer anders.
Probeer het eens uit zou ik zeggen. Maak een grote schaal nacho’s uit de oven, zet hem midden op tafel samen met een flinke bak guacamole en geniet er samen van met de mensen waar jij graag je weekend mee doorbrengt.
Nacho’s uit de oven
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 300 gram rundergehakt
- 1 blikje zwarte bonen
- 10 tomaten, kern verwijderd en in blokjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- Torillachips, zoveel als je wilt. Voor 4 personen reken ik 1 à 2 zakken
- Cheddarkaas, geraspt en ook weer zoveel jij zelf lekker vindt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1/2 potje jalapeñopepers
- 4 eetlepels creme fraiche
- Olijfolie
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Ovenschaal
- Wok
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak het gehakt rul.
- Breng op smaak met peper, zout en het teentje knoflook.
- Roer goed en voeg nu de zwarte bonen, tomaten, tomatenpuree en gerookte paprikapoeder toe. Bak nog 5 minuten.
- Doe een laagje tortillachips in een ovenschaal, verdeel hier wat gehaktsaus, jalapeño’s, crème fraîche en kaas overheen. Herhaal dit tot alles op is.
- Zet 15 minuten in de oven of tot de uiteinden van de chips verkleuren.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dina zegt
Aaah zo herkenbaar! Ik vind mijn eigen nacho’s ook altijd lekkerder dan die in een café. Ik denk ook dat dat komt, doordat ik thuis de ingrediënten beter mix met elkaar. Bij de nacho’s in een café heb je vaak net niet genoeg kaas, te weinig of te veel saus, etc.
Stefanie zegt
Gelukkig ben ik niet de enige ;-) Te weinig kaas vind ik echt niet lekker. Hihi!
wbgnl zegt
Oooh dit ga ik zeker proberen. Baal ook altijd van te weinig kaas…….
Kim zegt
Ziet er echt heerlijk uit!!
Waar koop je de geraspte cheddar? Ik zie vaak alleen van die plastic plakjes ;)
Stefanie zegt
Dank je wel! Ik koop altijd een stuk cheddar en dat rasp ik zelf. Het ligt bij AH in de koeling of soms ook bij Lidl!
Kim zegt
Thanx! Ik ga eens op zoek en dan ga ik em maken ?
Stefanie zegt
Leuk! En anders volstaat een belegen kaas ook prima hoor :-)