In mijn gedachte ben ik altijd op reis. Soms naar plekken dichtbij. Soms naar plekken aan de andere kant van de wereld. De mooiste bestemmingen waar ik al eens geweest ben en de avonturen die ik daar beleefde maak ik in mijn dagdromen weer een keer mee. De geuren probeer ik te ruiken en de geluiden die de streek zo typeerden, te horen. De reis gaat ook naar plekken die ik nog wil ontdekken. Dan fantaseer ik hoe het er op de plaats van bestemming uitziet, wat ik allemaal mee ga maken en wat ik er voor lekkers eet.
Balans opmaken
Het einde van het jaar is altijd zo’n moment dat je voor je zelf de balans opmaakt. Waar wil ik volgend jaar naar toe op vakantie? Wat wil ik meemaken? Wat wil ik zien? Wat wil ik beleven? Mijn lijstje met bestemmingen die ik wil bezoeken is oneindig. De landen die ik kan afvinken en waar ik al eens ben geweest, komen direct weer terug in de top tien. Vaak was het zo bijzonder en heb ik lang niet alles gezien, dat een reis terug een nieuwe wens is.
Natuur, rust en ruimte
Vroeger was ik gek op drukke en volle steden. Nu heb ik steeds meer een liefde voor bestemmingen waar natuur, rust en ruimte een hoofdrol spelen. Grillige kustlijnen met rotsen, eindeloze stranden waar niemand te vinden is, een woeste wilde zee, velden met de mooiste bloemen en veel groen. Alhoewel ik een grote stad nog steeds heel tof vind, want Hongkong staat echt heel hoog op mijn bucketlist. Hopelijk kan ik die dit jaar eindelijk afstrepen. Maar goed ook met een camper Nieuw-Zeeland verkennen. Of getraumatiseerde olifanten verzorgen in het Thailand Nature Park, vlakbij Chiang Mai. En wat dacht je van Panama ontdekken? Of chillen op het bounty strand van het Mexicaanse eiland Isla Holbox.Ook minder ver weg heb ik zo mijn wensen. Ik ben nog nooit op Terschelling geweest en wat wil ik daar toch graag naar toe. Heerlijk een week in een leuk huisje, veel wandelen, borrelen bij een strandtent en koken met lokale lekkernijen. Mijn wens voor het nieuwe jaar is om ook in Zeeland bij bijzondere b&b’s te slapen.
Locals
Hoewel natuurschoon heel belangrijk is, vind ik stiekem de keuken en het eten van een land nog wel belangrijker. Struinen over de lokale markt, zien wat de locals eten en drinken, kennis maken met hun gebruiken en gewoontes. Ik ben er dol op. Zo bood een Indiër mij tijdens een treinreis door India stukjes gebakken okra. Geserveerd in een krantenpapiertje. Samen met het ontbijtje wat ik uit het raam kocht van een dame, smaakte het fantastisch. Een kookworkshop volgen is Toscane lijkt me fantastisch. Lang geleden ben ik er al eens geweest en genoot daar met volle teugen van al het eten. Zeker gecombineerd met her en der wat wijnen proeven.
Culinaire hart
Wat mijn plannen zijn voor het nieuwe jaar weet ik nog niet precies. Daarom ga ik in januari een dagje naar de vakantiebeurs. Van een hoop bestemmingen weet je het bestaan niet eens of. Of misschien wel, maar je had nooit gedacht dat het land zo bijzonder zou zijn. En wat een geluk voor mij, dit jaar kan ik op de Vakantiebeurs mijn culinaire hart op halen. Ook hier ga ik genieten van de markten met gerechten van over de hele wereld. Of ik loop de culinaire route om lokale wijnen en traditionele hapjes te proeven.
Ik durf te wedden dat die reis bucketlist bij thuis komt nog langer is dan normaal, maar goed je moet wat te dromen overhouden.
Welke landen staan er op jouw bucketlist?
Lijkt het jou ook wel een goed idee om een bezoek de brengen aan de Vakantiebeurs? Dat kan van 13 t/m 17 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Klik op deze link voor alle praktische informatie en lees tevens alles over de landen en verschillende thema’s die je op het event ontdekt.
Als je via deze link je kaartje bestelt, betaal je geen €15,50 per persoon, maar €11,00.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie