Hoe leuk het ook is om in de keuken te staan en lekker te koken, soms mag het ook gewoon allemaal een beetje gemakkelijk. Denk jij daar ook zo over en wil je niet al teveel moeite doen met kerst? Dan maak je dit toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas.
Verlegenheid
Van nooit aan stoofperen denken, domineren deze rode jongens mijn gedachtes. Ik droom over hun prachtige kleur die mij bijna in verlegenheid brengen. Proef de zoete en sappige smaak. Fantaseer wat ik allemaal met ze wil doen. Of nee, dat klinkt een beetje gek. Ik bedoel natuurlijk wat ik van ze wil maken en in wat voor gerechten ik deze toffe peertjes verwerk. Zoals zo vaak heb ik meer plannen dan ik daadwerkelijk uitvoer. Dat geeft op zich niet. Uiteindelijk leverde het toch twee fijne recepten op. Als eerste de stoofpeertjes met vanille natuurlijk.
Bolbuikig
Ik maakte er lekker veel, zodat ik ook nog een toetje en een taartje kon fabriceren. Die laatste kwam er niet meer van. Ondanks mijn begeerte naar de bolbuikige peertjes, stond er een dag of vier een pannetje op het gasfornuis. Daarin een stel stoofperen die na die dagen echt niet meer zo’n bol buikje hadden. Ze hadden meer iets weg van een verschrompelde druif. Oftewel een rozijn, maar dan in het groot. Toch zonde hè? Die taart komt er nog. Echt. I promiss. Tot die tijd moeten jullie het gewoon doen met dit toetje. Een nagerecht wat zo simpel is om te maken, maar echt enorm lekker is. Het enige waar je even geduld voor nodig hebt is het maken van stoofperen. Doop ze in de witte chocolade, verkruimel er wat speculaas over, et voilà! Klaar om aan te vallen. Maak het jezelf niet al te moeilijk deze kerst en ga voor dit toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas.
Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 stoofpeertjes
- 100 gram witte chocolade
- 4 speculaasjes, verkruimeld
Dit heb je nodig:
- Steelpan + kom voor de au bain-marie
- Schaal
Zo maak je het:
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Dep de stoofpeertjes droog en doop ze voor de helft in de witte chocolade. Laat uitdruppen en zet op een bordje. Herhaal tot alle stoofpeertjes een laagje chocolade hebben.
- Verkruimel de speculaas over de peertjes en serveer dit heerlijke toetje!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Marloes zegt
Mooi! Het kruim lijkt wel van goud!
Stefanie zegt
Echt hè? Vond het er zelf ook mooi uit zien. Maar smaakte ook goed ;-)
Kim zegt
Oh wauw wat ziet dit er heerlijk uit!
Stefanie zegt
Dank je wel! Echt een aanrader om eens uit te proberen.