Vandaag doen we het iets anders op Little Spoon. Ik deel een recept gemaakt door Bo van Beaufood. Al heel lang wil ik zelf baba ganoush maken. Ik deed dit één keer eerder, maar het lijkt me ook zo leuk om het recept hier te delen. Het komt er maar niet van. Tot vandaag.
Nieuwjaarsborrel
Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik met de trein richting Amsterdam ging. Een tas vol bakjes, met daarin allemaal Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, stond er naast me op de stoel. Natuurlijk zat er in die tas ook een mooie schaal, want presenteren in van die plastic bakjes, dat is geen optie. Ik ging naar een nieuwjaarsborrel met allemaal foodbloggers. Daar ontmoette ik lieve Bo van Beaufood. We volgden elkaar al op Instagram. Zo lijkt het alsof je iemand kent, maar een ontmoeting in real life is veel leuker.
Ongezond in een healthy jasje
Bo is een foodlover die op Beaufood, recepten met je deelt, die makkelijk te bereiden en ook nog eens heel gezond zijn. Ik vind vooral de ongezonde snacks in een gezond jasje leuk. Zo maakte ze eens gezonde twixjes. Stiekem ben ik ook heel benieuwd naar haar healthy versie van een frikadel speciaal, aangezien ik dol ben op de variant uit de frituur. Neem dus zeker een kijkje op Bo’s website! Hieronder alvast een voorproefje én een heerlijk recept voor baba ganoush.
—————————————-
Baba ganoush was tot twee maanden geleden nieuw voor mij. Ik at het voor het eerst tijdens Sinterkerst met de meiden toen vriendinnetje L. zei ‘hier proef eens!’. En ik was verkocht. Het is een oosterse dip gemaakt van gegrilde aubergine en kruiden. Romig, gezond en vol van smaak. Ik ben iemand die een broodje het liefste vier keer in een diesel dipt, dus baba ganoush is meer dan welkom in mijn keuken!
Baba ganoush van Beaufood
Voor 1 schaaltje
Dit zit erin:
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tahin
- Sap van 1/4 citroen
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Scheut olijfolie
- 1 eetlepel crème fraîche – dit hoort er eigenlijk niet bij maar ik vind het wel erg lekker
snufje zout & versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Staafmixer of keukenmachine
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de aubergine schoon en wrijf hem in met olijfolie. Leg drie kwartier in de oven. Rol na 20 minuutjes even om.
- Laat de aubergine afkoelen als hij klaar is. Je kunt het velletje er nu makkelijk aftrekken. Snij vervolgens in kleinere stukken (het kroontje snij je eraf) en pureer samen met de knoflook, tahin, citroen en komijn tot een dip. Voeg ook een scheutje olijfolie toe en wat zout naar smaak.
- Schep de baba ganoush in een schaaltje en maak een kuiltje in het midden. Hier kun je de crème fraîche in scheppen. Bestrooi als laatste met zwarte peper.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie