Gerechten die je doen denken aan vroeger. Dat heb ik met deze fantastische vistaart. Vandaag vertel ik je er alles over en natuurlijk deel ik direct het recept.
Kapitein
Herken je dat? Dat je aan vroeger denkt als je een hap neemt van een gerecht. Dat het smaakt naar iets wat je herinnert aan je jeugd? Ik had dat met deze vistaart. Het duurde wel even voor ik door had, wat ik nou proefde, maar ineens wist ik het. Ik proefde vis cuisine. Een visgerecht van dat merk met die kapitein als logo. Als kind was ik daar echt dol op. Volgens mij was het iets wat we nooit aten. Waarschijnlijk vond ik het daarom ook zo lekker.
Zachte kabeljauw met een krokant laagje waar ook nog iets romigs onder zit. Beter dan dit kan ik het eigenlijk niet omschrijven. Vooral dat romige vond ik lekker. Ik was dan ook altijd al dol op groente a la crème uit de diepvries van datzelfde merk. Beide heb ik al zo lang niet meer geproefd, want ik maak dat soort dingen liever zelf.
Halleluja
Ik hoop alleen dat ik met de vergelijking aan vis cuisine geen te kort doe aan de fantastische vistaart. Stiekem denk ik namelijk dat ik vis cuisine nu helemaal niet meer zo lekker vind. Met deze vistaart is dat anders. Toen ik de eerste hap nam, verkeerde ik in een soort halleluja stemming. Ik vertel je waarom. Zacht gegaarde kabeljauw, gecombineerd met een romig mengsel wat fris is door citroen, een bite heeft door wortel en een beetje pit door mosterd. Doe daar dan nog eens een flinke lading kaas door en je hebt de meest lekkere saus die je je maar kan voorstellen. Samen met de spinazie, gekookte eieren en geprakte aardappels is het gewoon een hele goede maaltijd.
Het recept is gebaseerd op de te gekke vistaart van mijn lievelingskok Jamie Oliver. Zoals hij kookt, daar ben ik fan van. Uit de losse pols. Een flinke hand van dit en een grote bos van dat. Veel op gevoel en zo maak ik mijn gerechten ook het allerliefste. Hij gebruikt in zijn recept geen mosterd, maar mosterdpoeder. Laatst kocht ik toevallig een potje van dat goedje en gebruikte het nu voor het eerst. Aanrader! Echte mosterd kan natuurlijk ook.
Probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vindt! Zin om dit gerecht te maken? Met één druk op de knop bestel je het bij Vers op Walcheren.
Fantastische vistaart
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 500 gram kabeljauw, in repen
- 1 kilo aardappelen, geschild en in stukken
- 200 gram geraspte kaas
- 1 ui, fijngehakt
- 1 citroen
- 3 theelepels mosterd of mosterdpoeder
- 500 gram wortelen, in kleine blokjes
- 4 eieren
- 4 flinke handen spinazie
- 250 milliliter crème fraîche
- Peper, zout, nootmuskaat
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Ovenschaal
- Pan
- Wok
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de aardappels, met een snuf zout, in 20 minuten gaar. Als het water kookt, zet dan een vergiet of zeef bovenop de pan en stoom hierin de spinazie. Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui samen met de blokjes wortel.
- Als de groente zacht is, voeg je de crème fraîche toe en breng je het mengsel aan de kook. Haal dan van het vuur en roer de geraspte kaas, citroensap en mosterd erdoor.
- Giet de aardappels af, haal de eitjes uit het water en spoel ze onder de koude kraan.
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, pel de eitjes en prak ze fijn.
- Doe de spinazie, repen kabeljauw en de eieren in een ingevette ovenschaal. Giet de romige saus erover en roer goed.
- Prak de aardappels met een beetje olijfolie, zout, peper en nootmuskaat. Verdeel over de vis.
- Zet de visschotel 25 tot 30 minuten in de oven of tot de bovenkant licht goudbruin is.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Vers op Walcheren.
Nancy zegt
Die ziet er heerlijk uit! En ik heb eigenlijk nog nooit een vistaart gemaakt. Ik heb een oven waar ik niet happy van word, dus dat houd me altijd een beetje tegen en… ik ken vistaarten dus niet echt. Hoe dan ook ziet deze er ook heerlijk uit en misschien moet ik me er gewoon eens aan wagen! Het water loopt me namelijk al in de mond ;)
Stefanie zegt
Dank je wel! Ik maakte ook nooit eerder vistaart. Een aanrader wat mij betreft.