Op de momenten dat ik geen zin heb om te koken of het me ontbreekt aan inspiratie, maak ik deze pasta met rivierkreeftjes. Super lekker en zo klaar!
Doelloos
Ondanks dat ik echt gek ben op koken, komt het ook best vaak voor dat ik er gewoon geen zin in heb. Dan loop ik zonder inspiratie in de supermarkt. Kijk doelloos in de koelkast. In de hoop dat er een paar ingrediënten uitvallen. Wat dan leidt tot een fantastisch gerecht. Eindeloos in mijn hoofd speuren naar recepten die ik ooit eens maakte. Tja, dat klinkt wellicht een beetje gek uit de mond van een foodblogger, maar zo is het nou eenmaal.
Spaans benauwd
Ik ben bijvoorbeeld ook helemaal niet zo goed in het koken voor veel mensen. Best regelmatig krijg ik de vraag of ik de catering op een feestje wil verzorgen. Of broodjes wil maken voor tijdens een pop-up markt. Hoe leuk ik het ook vind dat juist ik daarvoor benaderd word, hoe vereerd ik ook ben, ik zeg altijd nee. Zodra ik er nog maar aan denk, krijg ik het al Spaans benauwd. Wat moet ik dan maken? En hoeveel? Wanneer begin je dan met koken en krijg ik alles wel op tijd af? Stress all over the place. Van stress krijg je rimpels en aangezien ik 30+ ben, probeer ik dat natuurlijk te voorkomen.
Inspiratieloos
Als jij je nou herkent in bovenstaand verhaal, zowel stress met koken als inspiratieloos zijn, sla dan zeker dit recept voor pasta met rivierkreeftjes op. In je hoofd, in je telefoon, op je laptop of print het uit. Dit is zo makkelijk. Mega snel klaar en ook nog eens super lekker. De credits voor dit recept gaan trouwens uit naar vriendin Loets. Tjonge jonge, ik zet mezelf wel lekker neer vandaag. Een inspiratieloze foodblogger, die met het recept van een ander pronkt :-) Loets bedacht deze combinatie ooit eens. Ik leerde haar kennen toen we allebei communicatie studeerden. Ik was direct verkocht. Aan haar, onze gedeelde liefde voor eten en deze pasta. Ik maakte het echt heel vaak. Uiteindelijk verdween het recept een beetje van de radar, maar sinds kort heb ik het weer terug gevonden.
Spicy
Dus krijg je dit weekend eters, maar heb je geen zin om moeilijk te doen? Vind je dat je de laatste tijd al genoeg gekookt hebt? Maak dan dus deze pasta met rivierkreeftjes. In de tijd dat de spaghetti kookt, zo’n minuut of tien, bak je de rivierkreeftjes. Je maakt ze lekker spicy met sambal badjak. Een kwartier later zit je aan tafel met een flink bord pasta voor je neus. Daar maak je mij toevallig dolgelukkig mee!
Pasta met rivierkreeftjes
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 250 gram spaghetti
- 2 bakjes rivierkreeftjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Sambal badjak naar smaak, ik gebruik ongeveer 1 eetlepel + wat extra op mijn bord
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Wok
- Grote pan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een klein beetje kookvocht.
- Terwijl de pasta kookt verhit je een scheut olijfolie in de wok. Hierin bak je de rivierkreeftjes op middelhoog vuur. Na 3 minuten voeg je de knoflook toe.
- Bak nog eens 2 minuten en schep nu de sambal bij de rivierkreeftjes.
- Voeg een klein beetje kookvocht toe aan de rivierkreeftjes en schep de pasta erbij.
- Meng goed en serveer direct met Parmezaanse kaas erover.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Desiree zegt
Ah wat heb je toch ook een heerlijke blog! Al die lekkere recepten! Hmm! Ik weet nu wel welke ik aankomende week een keer ga uitproberen! ;-) Liefs
Stefanie zegt
Wat leuk en lief! Dank je wel! X