Een authentiek bruincafé vol karakter en toch van nu. Dat is Café de Biet in Zierikzee. Een toffe plek aan het water in misschien wel de mooiste stad van Zeeland. Zierikzee staat vol monumentale panden. De idyllische straatjes lenen zich zo goed voor slenteren en struinen. Duik daarna de kroeg in voor een borrel met burgers, of iets anders lekkers. Vandaag vertel ik je alles over Café de Biet.
Bruine kroeg
De Biet is een bruine kroeg. Niet zo één met een biljart en dikke tapijten op tafel. Hoewel dat eerste ook zo z’n charme heeft, gaat mijn voorkeur toch uit naar de kroeg van deze tijd. Vol karakter, authentiek en toch van nu. De tapijten zijn er trouwens wel, maar die liggen op de grond. Je zit aan lange houten tafels met cactussen erop. Fijn voor met een grote groep vrienden of om gezellig aan te schuiven.
Keuzestress
De menukaart tovert De Biet om tot de Bietkaart. Hierop staan zoveel lekkere gerechten op, dat je spontaan grijs haar krijgt, van keuzestress. De gerechten zijn origineel en net even anders dan anders. Daar hou ik van. Een pretzel met pulled pork en gerookte biet, sandwich met Tante Door kip of ciabatta makreel en gekonfijte tomaatjes voor de lunch. Van de borrelkaart krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Bierbrood met smeersels, sardientjes uit blik (leuk!), stokviskroketjes en nog veel meer.
Miniburgers
Mensen zoals ik, niet kunnen kiezen, alles willen proeven en bang dat er te weinig eten op je bord ligt (I know, vreetzak) doen er verstandig aan om de vier miniburgers te bestellen. Ik twijfelde eerst nog en dacht gewoon voor één burger te gaan. Blij dat ik dat niet deed. Op Instagram kreeg ik de vraag of ik ze allemaal zelf op at. Uh, ja natuurlijk. Ik zei toch? Vreetzak!
Boudin Noir
We proefden vier verschillende burgers. Geserveerd op een brioche broodje en met heerlijke frietjes. De meest bijzondere vond ik toch wel de Boudin Noir, gebakken bloedworst. In eerste instantie denk je misschien ‘bloedworst?’. Dat snap ik. De naam is niet heel aantrekkelijk, maar de smaak maakt alles goed. Ik vind dat je het nog het beste vergelijkt met paté die een beetje warm is. Samen met de gekaramliseerde appel en gebakken bacon vond ik dit een hele mooie combinatie. Op de plank lag ook een Texas Ranger met rib, cheddar en BBQ saus. Een burger met zalm, komkommer, pickles en dillesaus die De Biet Finding Nemo noemt. En een Quattro Formaggi met, jawel, vier soorten kaas, een burger van rund en heel veel uien.
Wij dronken een rode wijn uit Puglia die erg goed smaakte. Ook voor bieren zit je hier goed. Een flinke selectie Zeeuwse bieren, maar ook bier uit Belgie, Mexico, Duitsland en zelfs uit Amerika. Liefhebbers voor gin tonics, zoals ik zelf, worden bij De Biet ook behoorlijk gelukkig.
Sunday roast
Als ik iets dichterbij zou wonen weet ik zeker dat De Biet ook een favo spot is voor een drankje in de avond en een borrel op vrijdagmiddag. Of op welke middag dan ook. Het lijkt me wel wat om snel nog eens terug te gaan voor de sunday roast. Een uitgebreide lunch op zondagmiddag. Gezien de lengte van de borrelkaart is dat ook nog een reden om snel een tripje naar Zierikzee te plannen.
Café de Biet
Nieuwe Haven 141
4301 DL Zierikzee
www.cafedebiet.nl
Geef een reactie