Ook zo dol op boterkoek? Ik maakte een variant met kaneel. Goed geslaagd wat mij betreft. Hieronder krijg je het recept en je leest over mijn verslaving.
Verslaving
Jaren geleden kampte ik een tijd met een boterkoek verslaving. Bij Albert Heijn kocht ik dan bij de versafdeling van die brokken boterkoek om die vervolgens in één keer naar binnen te proppen. Hoe lekker ook, modder en moddervet natuurlijk. Gelukkig kon ik na een paar sessies bij de anonieme boterkoek verslaafden er weer even tegen aan.
Leuker en lekkerder
Nog steeds eet ik graag boterkoek. Ik ben dan ook dolblij dat heel veel restaurant een stukje ervan bij hun koffie serveren. Bij Expresszo bijvoorbeeld. Altijd ligt er een stukje op je schotel. Dat maakt het cappuccino drinken nog leuker en lekkerder dan het al is. Bij De Visbar was het een tijdje boterkoek met kaneel en dat vond ik toch geweldig. Ik vond dat ik dat zelf ook eens moest uitproberen.
Zout en zoet
Ik deed dat voor Vers op Walcheren en gebruikte de boterkoek mix van Brasser’s Korenmolen. Daar wordt niets van rare ingrediënten aan toegevoegd. In de zak mix zit zout, bloem en suiker. Zelf voeg je nog boter, ei en in dit geval kaneel toe. Omdat ik zo houd van de combinatie zout en zoet, ging er nog wat extra zout in het beslag. Eindresultaat was meer dan geslaagd.
Lijkt het je wat om deze boterkoek te bakken? bij Vers op Walcheren bestel je alle ingrediënten en krijg je het ook nog eens thuis bezorgd. Easy peasy!
Brokken van boterkoek met kaneel
Voor 40 kleine stukjes
Dit zit erin:
- Boterkoekmix van Brasser’s Korenmolen
- 200 gram zachte roomboter, in blokjes
- Snuf zout
- 2 flinke theelepels kaneel
- 1 ei
Dit heb je nodig:
- Bakblik van 20 x 20 cm
- Keukenmachine
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier of vet goed in met roomboter.
- Kneed de boterkoekmix samen met driekwart van het ei, snuf zout en kaneel tot een soepel deeg.
- Doe het deeg in het bakblik en bestrijk met de rest van het ei. Maak er met een vork ruitjes in.
- Zet in de oven en bak 45 – 60 minuten af op 175 graden.
- Laat de boterkoek afkoelen en snijd er kleine stukken van.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie