Altijd al willen weten hoe je tzatziki maakt? Of weet je het eigenlijk al, maar ben je benieuwd naar mijn recept? Ik deel het vandaag met je!
The day after
Romig, fris en met heel veel knoflook. Zo vind ik tzatziki het allerlekkerste. Je geniet er standaard twee dagen van. De dag dat je er van eet en the day after. Maar ja, dat maakt mij niet uit. Ik ben dol op deze Griekse yoghurtdip.
Eerste date
Tzatziki kan altijd en overal bij vind ik. Alhoewel het misschien niet zo’n goed idee is om de saus te eten als je de dag erna een afspraak bij de tandarts hebt. Of solliciteert op die nieuwe baan. En wellicht ook niet op de dag voor een eerste date. Mmm, toch niet zo’n goed plan, dat altijd en overal.
Barbecue
Ik maakte de tzatziki voor bij pulled pork. De combinatie van het zachte vlees, wat een beetje rokerig smaakte, ging er geweldig bij. Ook van de zomer, zodra je de barbecue aansteekt, is het een heel goed idee om tzatziki te maken. Doe dit dan al wel even iets van de voren. De smaken trekken zo lekker in en dat komt de smaak alleen maar ten goede!
Homemade tzatziki
Voor 1 flinke kom vol
Dit zit erin:
- 8 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Sap van 1/2 citroen
- Zout
- Peper
- 1/4 komkommer, geraspt
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Rasp
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit doe je in een zeef.
- Meng daarna alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
wbgnl zegt
Jummie!!!!!