Makkelijk & snel, dat is soms zo fijn. Daarom voor jullie het recept voor een rode kipcurry met udon noodles. En alles over boodschappenlijstjes met een eigen ontwikkelde geheimtaal die met geen mogelijkheid te ontcijferen is.
Geheimtaal
Hoewel ik dol ben op het maken van lijstjes ben ik er niet echt goed in. Het gebeurt me nog al eens dat er iets op mijn boodschappenlijstje staat wat ik met geen mogelijkheid kan ontcijferen. Ik schrijf graag in afkortingen. Dat gaat gewoon een stuk sneller dan het hele woord voluit. Zo ontstaat mijn eigen geheimtaal. Die is zo ontzettend geheim dat het me regelmatig niet lukt om de boel te ontcijferen.
Breinbreker
Zo stond er laatst iets op mijn briefje wat leek op 10m of lom of am. Ik weet nog steeds niet wat het is, maar nu ik dit zo type, denk ik dat amandelmelk nog het dichtste in de buurt komt. ‘Kb’ was ook zo’n breinbreker. Urenlang liep ik als een wilde rond bij AH. Wat is kb? Ik wist het echt niet. Thuis, toen het dus al te laat was, herinnerde ik het me. Kruidenboter. Je verwacht dat ik hier wel van leer, maar helaas. Was dat maar waar.
Gemopper en gebaal
Ik heb dus de categorie ‘afkortingen op lijstjes’, maar dan is er ook nog de categorie ‘vergeten op het lijstje’ of ‘op het lijstje maar toch vergeten.’ Deze laatste twee merk je pas zodra je thuis bent. En dat is zo frustrerend. Al kokend trek je de koelkast open en dan pak je mis. Soms zorgt dit voor nieuwe en lekkere combinatie maar nog wel vaker voor gemopper en gebaal. En ra ra wie er dan weer snel richting de super sjeest om de ontbrekende ingrediënten te kopen? Yes the mister.
Goede flow
Bij deze rode kipcurry met udon noodles had ik eigenlijk nog taugé bedacht, maar ja vergeten dus. Het was na een heerlijke werkdag dat ik dit maakte. Zo’n dag dat echt alles lukt, je in een mega goede flow zit en je helemaal happy bent. Het komt ook wel eens anders voor, dus extra van genieten.
Groot fiasco
Ik wilde iets lekkers eten maar wat wel snel klaar was. Ineens dacht ik het wordt Pad Thai, maar dat kon alleen maar een grote fiasco worden. Zo lekker als langs de kant van de weg in Thailand, eet je het nooit. Het werd dus dit. Rode kipcurry met udon noodles en zonder taugé, die ik geen seconde miste. Binnen twintig minuten op tafel en zo lekker.
Makkelijk & snel: Rode kipcurry met udon noodles
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 250 gram kippendijen, in stukjes
- 250 gram udon noodles
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 250 milliliter kokosmelk
- 4 centimeter gember, geschild en in stukjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 flinke handen spinazie
- Vissaus naar smaak
- Sap van een 1/2 limoen
- Olie
- Optioneel voor de garnering: gehakte koriander en een rode peper in ringetjes
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
- Pan
Zo maak je het:
- Zet een pan water op en kook de udon noodles zoals op de verpakking staat.
- Verhit olie in een wok en bak hierin de stukjes kippendij. Zodra de kip begint te kleuren voeg je de currypasta, knoflook en gember toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Schenk nu de kokosmelk bij de kip en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de spinazie toe. Breng op smaak met een beetje vissaus en limoensap.
- Schep de udon noodles samen met de rode kipcurry op een bord en garneer met wat koriander en rode peper.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Maaike zegt
Heerlijk gerecht, ik heb hem inmiddels al 2x gemaakt!
Stefanie zegt
Leuk om te horen!
Wendy zegt
Vanavond gemaakt. Smaakte erg lekker! Ik deed er inderdaad taugé door. Verder deed ik er meer spinazie en bloemkoolroosjes door, voor wat meer groente op tafel. (En ik ben gewoon nooit zo recept-vast ;-)) Die extra groenten pasten er prima bij in de pan, ze gaarden kort in de royale hoeveelheid saus van 250 ml kokosmelk. En we aten er rijst bij in plaats van noodles. Ga hem zeker nog eens maken!
Stefanie zegt
Wat fijn dat het zo smaakte. Dat hele niet zo recept-vast herken ik wel. Overal geef ik mijn eigen draai aan. Leuk juist!