In mijn zoektocht naar makkelijk & snel te bereiden recepten ontstond deze romige Indiase curry met garnalen. Vandaag vertel ik je hoe je dit maakt en kans maakt op een te gek Indiaas verrassingspakket.
Uren kokkerellen
Hoewel ik dol ben op uren kokkerellen, is voor mij, niet echt iets voor doordeweeks. Tenzij ik vrij ben of vakantie heb natuurlijk. Van maandag t/m vrijdag zitten mijn dagen vol met afspraken, opdrachten en andere werkgerelateerde zaken. Of de sessies in de sportschool, waar ik werk aan mijn killerbody to-be (hihi). Op die vol geplande dagen wil ik een makkelijk & snel recept, wat zo op tafel staat. Iets waar ik niet te lang over hoef na te denken, niet teveel ingewikkelde handeling voor moet te doen en gewoon weinig gedoe. Dat vraagt in mijn geval altijd wel wat voorbereiding en een goede planning, althans als ik het ook nog allemaal een beetje gevarieerd wil houden.
Snel-op-tafel repertoire
Uren doelloos door de supermarkt lopen zonder inspiratie of iedere keer hetzelfde telefoongesprek met mijn schatje: ‘Wat zullen we eten vanavond?’ ‘Ik weet niet.’ ‘Waar heb jij zin in?’ ‘Geen idee eigenlijk.’ ‘Oké, dan denken we er nog over na.’ Tijdens drukke en stiekem wat voorbereidde weken wat betreft boodschappen, is dit gesprek meer regel dan uitzondering. In mijn snel-op-tafel repertoire zit een aantal gerechten waar ik snel naar terugpak. Heel vaak wordt het dan pasta. Prima, maar ik wil niet altijd hetzelfde eten. Liever niet zelfs.
Super snelle Indiase curry
Ik ben dus wat aan het experimenteren met recepten die echt binnen een minuut of twintig op tafel staan. Ik vind dat zelf een behoorlijk acceptabele tijd voor een doordeweekse dag. Laatst probeerde ik een currypasta uit van Patak’s voor het het maken van super snelle Indiase curry. Natuurlijk maak ik in de meest ideale wereld het allerliefste mijn currypasta’s zelf. Maar de wereld is niet altijd zoals je hoopt dat het is. Geen zin, geen tijd, niet alles in huis. Een hoop redenen om soms voor gemak te gaan.
Mooie grill streepjes
Ik maakte een romige curry met garnalen. De basis is Indian Wok Bengali Coconut Ik voegde gember en rode pepertjes toe voor wat pit en diepvrieserwtjes en spinazie voor de groene kleur en de vitamientjes. We aten er naanbrood bij. Die grilde ik een keer in de grillpan. Puur voor de mooie streepjes. Kan natuurlijk ook gewoon in de oven, maar ja, alles voor de foto hè! Ik was eigenlijk behoorlijk onder de indruk van dit gerechtje en het voldeed ook nog eens aan alle eisen voor die doordeweekse maaltijd. Makkelijk, snel, lekker, gezond en voedzaam.
Inspiratie en receptideetjes
Ben jij ook dol op Indiaas eten en zie je wat experimenteren met de producten van Patak’s en met gerechten die ook gewoon lekker snel klaar zijn wel zitten? Ga dan naar ‘Wat maak jij met Patak’s’ voor super veel inspiratie en receptideetjes. Het leuke is dat je ook nog eens een te gek verrassingspakket kunt winnen als je jouw eigen recept met foto instuurt.
Makkelijk & snel: Romige Indiase curry met garnalen
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 1 zakje Indian Wok Bengali Coconut van Patak’s
- 250 gram rauwe grote garnalen
- Handje spinazie
- Handje doperwtjes, uit de diepvries
- 5 tomaten, in blokjes
- 1/2 rode peper, fijngehakt + wat extra ringen voor de garnering
- 3 centimeter gember, fijngehakt
- Paar takjes koriander
- Kokosrasp
- Rijstolie
- Limoensap
- Naanbrood
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
Zo maak je het:
- Verhit een scheut rijstolie in een wok en bak hierin de gember en rode peper een paar minuten.
- Als het lekker begint te geuren, voeg je de tomaten toe.
- Na 2 minuten doe je de garnalen in de pan. Zodra ze roze kleuren schep je de Indian Wok Bengali Coconut en de doperwtjes in de pan. Draai het vuur hoog en laat 2 minuten pruttelen.
- Voeg als laatste de spinazie toe.
- Zodra die een beetje geslonken is breng je de romige curry op smaak met wat peper, zout en limoensap.
- Schep de curry op de borden en garneer met kokosrasp, koriander en rode peper. En eet er stukken naanbrood bij.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie