Vandaag heb ik voor jullie een smoothie met frambozen, gember en kardemom in de aanbieding. Hoewel het een verrukkelijk drankje is, spreekt de kleur me iets minder aan. Ik vertel je er hieronder over.
Fobie voor roze dranken
Dit klinkt vast een beetje gek, maar als ik niet wist dat deze smoothie zo lekker was, dan had ik hem op basis van de kleur, zeker weten laten staan. Ik heb namelijk een kleine fobie voor roze dranken. Ook dit vind je misschien wel een beetje raar. Snap ik wel hoor. Zeker als ik ook nog vertel dat roze mijn lievelingskleur is. Als ik iets moet kiezen, wat dan ook, van pennen tot schrijfblokken, bloemen, kussens of andere accessoires, het wordt altijd roze.
Je hoort het, het kleine meisje in mij komt naar boven. Met eten is dat net even anders. Dan laat ik roze altijd steevast links liggen. Geen mij maar geel of oranje. Roze associeer ik met Fristi. En ja wat kan ik zeggen over deze melkachtige drank. Niets positiefs in ieder geval. Stel, ik doe mee in een spelshow. Om een mooi geldbedrag te winnen moet ik een glas Fristi leeg drinken, ik weet serieus niet of ik dat doe. Alhoewel, dat ligt natuurlijk ook wel een beetje aan de hoogte van het bedrag. Nou, bij wijze van spreken dan maar.
Gember en kardemom
Deze smoothie is dan wel roze, maar komt echt niet in de buurt van dat drankje wat ik zo verafschuw. Dit is namelijk echt heerlijk. Ik gebruik diepvries frambozen, troebele appelsap, een klein beetje Griekse yoghurt, gember en kardemom. Vooral die laatste twee zijn zo bijzonder qua smaak in het sapje. Ik ben er echt dol op. Beide geven iets fris, maar toch ook iets scherps. Ik top af met wat chiazaadjes, maar dit is geen must. Het staat gewoon mooi.
Dit recept is trouwens geïnspireerd op de smoothie die wij bij het ontbijt in De Weide Wereld proefden.
Smoothie met frambozen, gember en kardemom
Voor 4 glazen
Dit zit erin:
- 750 ml troebele appelsap, uit fles of zelf gejuiced
- 125 gram frambozen, uit de diepvries
- 2 of 3 eetlepels Griekse yoghurt
- Stuk gember, geschild
- 2 tl kardemom
- Chiazaadjes
Dit heb je nodig:
- Blender
Zo maak je het:
- Doe de frambozen, appelsap en gember in de blender. Mix goed.
- Voeg nu de Griekse yoghurt toe. Als je de smoothie iets romiger wil, kun je ook wat meer gebruiken.
- Als laatste doe je de kardemom bij de smoothie. Laat de blender nog even draaien.
- Schenk de smoothie met frambozen in de glazen en top af met wat chiazaadjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Desiree | Sweet Happinez zegt
Deze smoothie lijkt mij heerlijk!
Stefanie zegt
Thanks!
Wendy zegt
Gember is echt fantastisch in een smoothie, love it!
Stefanie zegt
Ben ik het echt zo mee eens!