Is het voor jou vandaag the day after? Lig je in bed met een bonkend hoofd? Keek je gister net iets te diep in het glaasje? En heb je nu behoefte aan een vette hap? Dan is dit ontbijt helemaal voor jou. Maak het zelf, of beter nog, laat iemand het voor je maken. Ik vertel je vandaag ook direct over mijn koningsdag van twee jaar geleden. Een dag met een gouden randje in een iets minder leuke periode.
Sentimenteel
Ik ben een behoorlijk sentimenteel type. Na een vakantie bijvoorbeeld. Dan heb ik vaak zo’n gek en weemoedig gevoel. Herken je dat? Zo’n gevoel van ongeloof dat de tijd zo snel voorbij vliegt. Je weken of zelfs maanden naar iets uit kijkt en het dan met twee keer knipperen voorbij is. Dan denk ik, precies een week geleden deden aten we bij dat restaurant op die rots en de dag erna snorkelden we tussen al die mooie vissen.
Burn-out
Rond deze tijd van het jaar, Koningsdag en eind april, heb ik sinds kort ook zo’n gevoel van weemoed. En dan niet omdat ik terug verlang naar die tijd, juist niet. Precies twee jaar geleden belandde ik in de ziektewet, burn-out. Ik vertelde er al eerder over. In deze periode van het jaar denk ik er altijd extra veel aan. Vorig jaar was dat nog heel emotioneel. Dit jaar eigenlijk al veel minder. Dat vind ik best een goed teken. Nu voelt het meer als een gegeven. Het gaat nu gewoon heel goed met me. Ondanks dat het een rottijd was, heb ik er ook mooie herinneringen aan.
Snacks van Mora
Koningsdag bijvoorbeeld. Die werd wel iets anders dan dat ik me had voorgesteld. Geen wild feest. Ondanks dat was het een dag met een gouden randje. Vriendje Maus stond ’s ochtends al voor de deur. Ik een tikkeltje hysterisch en hij was er voor me. We besloten direct aan de wijn te gaan. Dat verzacht al het leed. Voor even dan. Het werd een dag met keihard huilen, maar ook met gieren van het lachen, nineties hits waar we allebei zo dol op zijn, snacks van Mora uit de frituur, roti bestellen, flauwe grappen uit de doos, die alleen wij begrijpen en sweet memories die ons terugbrachten naar vroeger. Mijn rode vintagelaarjes bijvoorbeeld, die ons weer herinnerde aan een geweldig feestjes. Ik besloot ze de hele dag aan te trekken. Samen met mijn panterbontjasje en een hippie jurkje. Als je me had gezien, weet ik zeker dat je je had afgevraagd of die meid niet helemaal goed snik was. In zekere zin klopte dat wel een beetje natuurlijk ;-).
Beter mens
Die tijd is geweest. De tijd van verdriet, dips en huilbuien. Ik kijk liever vooruit en naar wat voor moois het me heeft gebracht. Ik ben een beter mens geworden. Niet zozeer voor de mensen om me heen maar wel voor mezelf. Ik bewaak mijn grenzen, zeg niet overal meer ja op, zeg zelfs nee en sta op mijn strepen. Dat voelt goed.
Bestseller
Ik weet nog goed dat ik een notitieboekje kocht en daarin elke dag wilde bijhouden hoe ik me voelde. Ik zag het al helemaal voor me. Een levendig en uitgebreid verhaal van mijn worsteling met een burn-out. Het verhaal zou eindigen met mijn eigen succes story. Een handboek waarin ik vertelde dat het allemaal goed kwam. Dat laatste kon ik me destijds nog niet voorstellen, maar blijkbaar had ik toch ergens die hoop wel. Weet je, van dat hele boek is niets gekomen, ik debuteer binnenkort niet met mijn bestseller to be. Nu zie ik ook wel in, dat op zo’n moment in je leven, het ook niet echt een goed idee, is om de druk direct lekker op te voeren en te denken aan je eerste boek.
Sprankje hoop
Dat boek is er dan wel niet, maar ik deel mijn ervaringen op mijn eigen blog. Dat is misschien niet helemaal hetzelfde, maar het doel wat ik ermee heb, wel. Als je ook in dit schuitje zit, opgebrand bent, niet meer weet hoe je verder moet, dan hoop ik dat je hier kracht uit haalt. Al is het maar een heel klein beetje. Een sprankje hoop en een virtuele hart onder de riem, dat je beseft dat het goed komt.
Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
Voor 2 tosti’s
Dit zit erin:
- 2 soorten kaas, geraspt en zoveel als je zelf lekker vindt. Ik gebruik hele oude kaas en romige boeren belegen)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tl gedroogde chilipepers
- Roomboter
- 4 boterhammen, ik gebruik zuurdesembrood
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- Rasp
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Meng de kaas met de rode ui en de chilipepers.
- Besmeer de boterhammen met roomboter.
- Beleg 2 boterhammen met het kaasmengsel en leg daar de andere 2 boterhammen op.
- Verhit roomboter in de pan en bak hierin de tosti’s mooi goudbruin en tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Snijd doormidden en serveer de tosti met een sausje naar keuze.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Manon zegt
Wat een goed idee. Ik leef op tosties bijna, haha. Ik vind ze echt heel lekker, vooral als alles echt lekker smeuïg is en vooral niet te droog! Ik houd je site in de gaten voor meer tosti-updates.
Stefanie zegt
Ik hou ook echt van tosti’s. Heb nog wel wat leuke tosti ideetjes dus komt goed;-)
alexa zegt
wat ziet het er ontzettend lekker uit
Stefanie zegt
Dank je wel :-)