Joehoe! Het is aspergetijd. Maak eens deze frittata met witte asperges en Parmaham. Ook lekker volgens mensen die niet zo dol zijn op het witte goud.
Vals spelen
Ik keek er al een hele tijd naar uit. Zodra de lente in de buurt komt, zijn de witte asperges continu in mijn hoofd. Ik speelde al vals met een lading uit de kas. Nog langer was geen optie. Vorige week was het dan zover. Witte asperges uit de klei. Of nou ja, juist geen klei want daar groeien ze niet op.
Aspergehater
Het allerliefste eet ik asperges heel eenvoudig. Met een eitje, wat ham en een boterjus of met hollandaisesaus. Toch experimenteer ik ook graag met recepten waarbij je asperges even iets anders eet dan anders. Zoals deze frittata met witte asperges en Parmaham. Ik woon samen met een aspergehater. Nee, dat is wel wat overdreven, maar als ik tegen mijn schatje zeg dat het witte goud die avond op tafel staat, gaat hij spontaan mopperen.
Best wel lekker
Toen ik vertelde dat ik deze frittata ging maken, pakte ik het net even wat mooier in om hem er van te overtuien dat het recept echt wel oké was. ‘Zomaar een paar asperges, die vis je er makkelijk uit. Lekker veel Parmaham en Pecorino. Allemaal dingen die je lekker vindt.’ Eenmaal klaar, op tafel en klaar om te proeven, bleek het alles mee te vallen en vond schatje het niet zo erg als hij verwacht had. Zelfs ‘best wel lekker.’
Kijk, die steek ik in mijn zak. Mijn mening is echter, dat het gewoon een super lekker gerecht is. Een aanrader als je een keer afwijkt van de traditionele bereiding van witte asperges. De frittata eet je de dag erna ook nog prima als lunch, of snijd hem in kleine puntjes en serveer bij de borrel.
Frittata met witte asperges en parmaham
Voor 8 punten
Dit zit erin:
- 400 gram witte asperges, uiteinden verwijderd en geschild
- 8 eieren
- 50 gram Pecorino, geraspt
- 100 gram Parmaham, in dunne reepjes
- Bieslook naar smaak, fijngehakt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- (Asperge)pan
- Rasp
- Beslagkom
Zo maak je het:
- Kook de asperges 10-12 minuten. De beet mag er nog in zitten. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een theedoek of een stuk keukenpapier.
- Halveer de asperges
- Klop de eieren los met de kaas en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het grootste gedeelte van de Parmaham ook toe.
- Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Giet het eimengsel erin.
- Verdeel de overgebleven Parmaham erover en leg de asperges erop.
- Zet het vuur laag. Bak de frittata, met het deksel op de pan, in zo’n 15 tot 20 minuten gaar of tot de bovenkant helemaal gestold is.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Jennifer zegt
Vandaag gemaakt en wat n lekker recept! Manlief noemde het zelfs goddelijk :-)