Niet te moeilijk doen? Ga voor makkelijk en snel en maak couscous met zalm en groene aspergers. Ik deel het het recept met je. En ik vertel ook over dat moment, dat je met iemand in gesprek bent, maar vanuit je ooghoeken ziet dat de borreltafel volgezet wordt met borrelhappen.. Dat moment is dodelijk voor het gesprek. Daar weet ik alles van. Hieronder lees je er meer over.
Chocolade
Laatst sprak ik met een man die vertelde over zijn bedrijf en merk. Heel interessant. Het ging over chocolade. Ik zeg interessant maar bedoel vooral lekker. De man in kwestie vertelde over hoe de chocolade gemaakt wordt, waar de cacaobonen vandaan kwamen, dat het bedrijf duurzaam werkt en de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de bonen. Prima, dat is iets wat ik alleen maar aanmoedig.
Grote borrelplank
Terwijl ik driftig ja knik en meehum op de momenten dat dit verwacht wordt, zie ik in mijn rechter ooghoek dat de tafel die diende als koffiehoek, omgetoverd wordt tot grote borrelplank. Borreltijd is mijn lievelingsmoment van de dag. Met je glas bubbels in je hand, snackjes eten die in 1 hap in je mond passen. Die smaken naar meer. Tikkeltje rozig van de wijn worden de gesprekken geaminieerder en ben je net wat vrijer en wat wel en niet zegt. Of nee, in wat je wel zegt. Wat soms achteraf weer ongemakkelijke moment veroorzaakt, maar goed.
Ik. Wil. Nu. Eten
Na een middag praten over eten kon ik niet wachten tot ik wat in mijn mond kan stoppen. Mijn gedachten dwalen langzaam af naar hartige lekkernijen. Met een glas bubbels natuurlijk. De tafel staat voller en voller. Ik probeer op te letten naar wat meneer chocolade vertelt maar ik hoor helemaal niets meer. Het enige wat ik denk is ik. wil. nu. eten. Het liefste sprint ik weg om alles te proeven. Maar ja jeetje dat doe je niet want dat is onbeschoft. Ik had natuurlijk even snel wat toast met steak tartare en oesters kunnen halen en weer terug deelnemen aan het gesprek, maar ik heb geleerd dat met volle mond praten onbeschoft is. Ik blijf dus zitten.
Nou bedankt hè
Steeds probeer ik een eind te breien aan het gesprek. Ja super. Nou bedankt he! Top, we houden contact. Nog meer van dat soort beleefdheden floepten mijn mond uit. Snel een hand schudden en hop naar de tafel. Om daar vervolgens me niet in te houden, want stel je voor dat straks die tafel leeg is en ze mijn deurtje voorbij rijden.
Arme man
Pff.. wat een vreselijke eigenschap he? Stiekem schaam ik me er voor. Niet genoeg, want anders had ik dit voorval natuurlijk niet verteld. En weet je, tijdens dat gesprek bedacht ik me ook nog dat het wel een mooi verhaal werd voor een blog. Arme man. Hij deed zo zijn best. Een gevalletje op de verkeerde tijd en op de verkeerde plek. Ben ik de enige die bang om lege borden en schalen te treffen? Het slaat natuurlijk nergens op, toch is het zo. Dat is precies de reden dat ik graag teveel eten maak. Ik wil niemand het gevoel geven dat uiteindelijk de pan of de schaal leeg is en je dus niet datgene proeft waar je je eigenlijk op had verheugd.
Couscous
Van deze couscous met zalm en groene asperges maak je ook makkelijk lekker veel. Het staat zo op tafel en is ook nog eens heerlijk. Perfect voor een doordeweekse dag of elke willekeurige dag waarop je niet te lang in de keuken doorbrengt.
Makkelijk & snel: couscous met zalm en groene asperges
Voor 2-3 personen
Dit zit erin:
- 170 gram couscous
- 250 ml bouillon, kokend heet
- 2 of 3 wilde zalmfilet
- 200 gram groene aspergetips, uiteinden verwijderd
- 5 tomaten, hart verwijderd en in blokjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, in dunne ringen
- Paar takjes koriander, fijngehat
- Paar takjes munt, fijngehakt
- 1 limoen
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Afsluitbare bak
- Wok
- Koekenpan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Wel de couscous met de bouillon in een afsluitbare bak.
- Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de groene asperges 3 minuten. Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide kanten.
- Roer de couscous los met een vork. Schep de tomaten, munt en koriander erdoor.
- Breng op smaak met limoensap, olijfolie, zout en peper.
- Doe ook de asperges bij de couscous
- Serveer de wilde zalmfilets samen met de couscous.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie