Je boterham met kaas smaakt nooit meer hetzelfde als je er deze mangochutney op hebt gesmeerd. Oké, wellicht een tikkeltje overdreven, maar lekker is het wel. Moeilijk om te maken niet, dus aan de slag!
Anti-foodblog
Het komt vast niet als een verrassing, als ik je vertel, dat ik gek ben op lekker eten. Het is een beetje gek om een foodblog te beginnen en niets met eten te hebben. Of het wordt een anti-foodblog, maar daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik ben dol op zelf in de keuken staan, maar word ook enorm blij van ergens eten. Van cappuccino met een taartje tot een lunch, een snelle hap of een uitgebreid diner, I like it all. Natuurlijk is het fijn als er voor je gekookt wordt. Als iemand anders jouw natje en droogje verzorgd. Heerlijk is dat. Nog wel leuker vind ik buiten de deur eten, omdat je andere dingen proeft dan die ik zelf maak. De smaken zijn anders, specerijen die je nog nooit hebt gebruikt, combinatie die je zelf niet maakt of waar je nooit aan dacht.
Plankje van alles wat
Na een avondje tafelen of een broodje tussen de middag, stap ik altijd naar buiten met nieuwe ideeën en plannen. Soms niet eens door wat ik at, maar dankzij de hele setting of omdat datgene op mijn bord me aan iets deed denken. Laatst verkaste ik mijn werkplek van de eettafel naar een mooie tafel bij Two Ladies Like Lunch. Na wat koffies in de ochtend, was het daarna tijd voor lunch. Ik kies altijd een plankje met van alles wat. Dat heeft echt alleen maar voordelen. Je hoeft niet te kiezen. Logisch gevolg is dus, dat je alles proeft. Naast een lekkere salade en een kokos currysoepje lagen er ook boterhammen op. Bammetjes om zelf te besmeren met roomboter, oude kaas en homemade mangochutney.
Kladje
De mangochutney smaakte zo geweldig, dat ik Fia het recept vroeg. Ik schreef een snel kladje met de ingrediënten en hoe ik de chutney moest bereiden in mijn notitieblok. Dan stond het in ieder geval ergens en kon ik het weer vergeten. Dat deed ik ook even, tot ik oude kaas kocht. Ik dacht direct aan de mangochutney en besloot ermee aan de slag te gaan.
Eenvoudig
Wat een eenvoudig recept, maar hoe lekker! Je boterham met kaas zal nooit meer hetzelfde zijn. Echt hoor. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik vermoed dat deze chutney ook heel goed gaat bij charcuterie. En zelfs zo, zonder iets, vond ik het smullen!
Mangochutney
Voor 2 potjes
Dit zit erin:
- 500 gr mango, ik gebruik mangoblokjes uit de vriezer
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 cm gember, geschild en fijngehakt
- 1 tl kardemom
- 1 tl komijn
- 1 flinke tl gedroogde chilipepers
- 1/2 kopje azijn
- 1 kopje water
- Zout
Dit heb je nodig:
- Wok
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit hierin de ui een paar minuten, tot hij zacht is.
- Voeg nu de knoflook, gember, kardemom, komijn en chilipepers toe. Bak nog eens een paar minuten.
- Doe de mangoblokjes in de wok en bak mee.
- Schenk nu de azijn en het water in de pan, breng aan de kook en laat op een laag vuur 20-25 minuten pruttelen.
- Als de mango goed zacht is en wat uit elkaar valt, is de chutney klaar.
- Schep in schone weckpotjes of glazen potjes met deksel. Laat goed afkoelen voor je het wegzet in de koelkast.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie