Maak het je zelf niet al te moeilijk en ga voor makkelijk en snel met deze pasta puttanesca. Super lekker en altijd goed. Voor doordeweeks, als je eters krijgt of als ontbijt. In mijn geval dan.
Lievelingspasta
Al jaren is pasta puttanesca één van mijn lievelingspasta’s. Natuurlijk omdat ik het echt heel lekker vind, maar nog wel meer omdat het zo op tafel staat. In de tijd dat de pasta kookt, maak je de saus met verse tomaten, knoflook, ansjovis en lekker veel kappertjes. Gek genoeg stond het recept nog niet op Little Spoon. Ik vond eigenlijk dat ik jullie dat wel verschuldigd was, dus zie hier.
Brak of gaar
Deze pasta maak je ook uitstekend op van die brakke zondagen. Of gare zaterdagen. Het ligt er natuurlijk maar net aan welke avond overging in een te gezellige nacht. Ik adviseer je dan om meer Pecorino de gebruiken dan normaal. Dat helpt bij mij altijd tegen een kater. Kaas werkt sowieso tegen alles. Het is ongetwijfeld een placebo effect, maar voor mij werkt het. Pasta puttanesca eet ik ook gerust als ontbijt. Een restje wat nog in de koelkast staat, maar ik heb ook wel eens bij het krieken van de dag in de potten en pannen geroerd om mijn lievelingspasta op tafel te toveren. Ieder gek zijn gebrek, denk ik dan maar.
Afhaal
Geen zin om te koken of geen tijd om een degelijke dis te bereiden, is natuurlijk nu geen reden meer om voor afhaal of opwarm te gaan. Echt, binnen twintig minuten staat deze maaltijd op tafel. Sneller dan het opwarmen van de oven en het afbakken van de pizza. Of het bestellen van een vette hap. Op momenten van drukke dagen is de verleiding groot om te gaan voor gemak. Dat snap ik, want die momenten maak ik ook mee. Je voelt je vele malen beter na een bord pasta puttanesca dan na een broodje kebab. Dan spreek ik stiekem vooral voor mezelf.
Pasta Puttanesca
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 10 smakelijke rijpe tomaten, in stukjes
- 250 gr spaghetti
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
- 1 blikje ansjovis
- 2 of 3 el kappertjes
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Pan
- Wok
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Kook de pasta, in ruim zout, zoals op de verpakking staat.
- Verhit olijfolie in een wok en bak de tomaten. Voeg na 2 minuten de knoflook en ansjovis toe. Roer goed en doe nu de kappertjes in de pan.
- Bewaar wat kookvocht. Giet de spaghetti af en voeg samen met het kookvocht toe aan de tomatensaus.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pas wel op, want ansjovis is van zichzelf ook al zout.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie