Wentelteefjes met mango en kokos, dat klinkt mij als een droom in de oren. Het smaakte geweldig en weet je, het is nog eens een stuk gezonder dan de echte ouderwetse wentelteefjes. Ik vertel je direct hoe de receptenmachine bij mij werkt, want door die aan te zetten, ontstond dit heerlijke ontbijt.
Niet je van het
Terwijl ik aan het kokkerellen ben, app ik met vriendinnetje An. Ze vertelt me dat ze een soort gebakken boterham als ontbijt had. Met kokos en kokosmelk. Ze vond het best lekker van smaak, maar het was nog niet helemaal je van het. Dit moet anders en dat zou ik veranderen. Toch klonk het behoorlijk lekker. Je snapt, ik werd nieuwsgierig.
Hersenpan
Ik hou van kokos. Echt heel veel zelfs. De zachte en zoete smaak is geweldig. Ik vroeg aan An hoe ze het maakte en wat er allemaal in zat. De receptenmachine die in mijn hersenpan verstopt zit, begon direct te ratelen. Dat gebeurt gewoon automatisch op dat soort momenten. Dat is vaak anders wanneer ik een studieboek open sla. Alhoewel ik dat nu nog zo min mogelijk doe. De prikkel is een lekker ontbijtje, waar nog wat aan geschaafd mag worden. Wat misschien wel een onvervalst Little Spoon sausje nodig heeft. Hoewel ik dan weer niet precies weet hoe dat smaak. Maar oké, je snapt wel wat ik bedoel. Hoop ik dan.
Supersonisch swipe bord
In mijn hoofd zag ik verschillende soorten fruit voorbij komen. Stel je zo’n supersonisch swipe bord voor, uit al die futuristisch films. Ananas. Nee en swipe. Banaan. Dikke nee. Hoe kan het dat ik hier überhaupt aan denk? Swipe. Peer. Nee, te winters. Mango. Ja dat is het! Ik neem jullie niet mee in het hele proces, want dan ben ik morgen nog aan het vertellen. Hoewel dat in mijn hoofd echt in een paar seconde gebeurd is.
Fantasiekanon
Ik stuurde An, dat ik ook met de kokosbammetjes aan de slag ging. Ze appt terug: ‘Ik hoopte stiekem al dat het jou ook lekker leek en je er nog wat lekkerders van kon maken.’ Of dat gelukt is weet ik niet. An heeft mijn tropische wentelteefjes niet geproefd en ik haar kokosboterham niet. Wat ik wel weet, is dat het gewoon echt zo ongelofelijk lekker was. Wauw, we hebben serieus gesmuld. Op een zondagochtend die dan ook nog eens zonnig was. Het voelde alsof we op een exotisch eiland zaten. Met een beetje fantasie. Wat een geluk dat er naast die receptenmachine ook een fantasiekanon onder mijn schedel zit.
Tikkeltje oud
Ik gebruik stevig zuurdesembrood. Het liefste een tikkeltje oud. Week ze in kokosmelk met honing. Dompel ze in kokosrasp en bak daarna in roomboter goudbruin. Bovenop plakjes mango en klaar zijn je tropische wentelteefjes. Het water loopt me in de mond terwijl ik dit type. Vreselijk gewoon. Helpt ook niet mee dat het nu vier uur is en ik echt heel erg trek heb. Probeer het uit dit weekend. Daar krijg je geen spijt van!
Tropische wentelteefjes met mango en kokos
Voor 6 wentelteefjes
Dit zit erin:
- 6 boterhammen, ik gebruik zuurdesem
- 250 ml kokosmelk
- 1 ei
- Honing naar smaak, ik gebruik 2 à 3 eetlepels
- 1 mango, geschild en in dunne plankjes
- Snufje zout
- Kokosrasp
- Roomboter
Dit heb je nodig:
- Kom
- Bord
- Garde
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Klop de kokosmelk met het ei, de honing en een snuf zout in een kom.
- Doe kokosrasp op een bord en verhit ondertussen wat roomboter in de koekenpan.
- Leg de boterhammen één voor één in het mengsel van kokosmelk en haal daarna door de kokosrasp.
- Bak de boterhammen tot ze mooi goudbruin zijn.
- Beleg alle tropisch wentelteefjes met mango en garneer met wat extra kokosrasp.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Rowan zegt
Wat een heerlijke variatie op de “normale” wentelteefjes! Ik ben gek op mango en kokos, dus het klinkt echt heerlijk!!