Deze couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes zorgt voor een zomers vakantiegevoel. Ik tel alvast af tot ik twee weken kan genieten van zon, zee en strand.
Op je tandvlees
Nou wil ik niet zeuren hoor, maar ik ben me daar een partijtje toe aan vakantie. Weken van op je tandvlees, de laatste loodjes en aan het eind van je latijn zijn aangebroken. Dit is overigens wel een tikkeltje overdreven hoor, maar ik merk wel dat het uit bed gaan ’s ochtends een stuk moeilijker gaat dan normaal. Mijn lichaam is al in vakantiemodus. Grote kans trouwens dat ik op vakantie met de kippen op stok ga en dus ook gewoon elke dag vroeg mijn bed uit stap. Dat is dan wel zonder wekker en dat maakt een hoop verschil.
Vakantiemodus
Ook de inspiratie voor leuke verhalen, die ik dan weer met jullie wil delen, is al in de vakantiemodus. Mijn inspiratie luiert op een ligbed aan het strand en in de zon. Luisterend naar het ruisen van de zee en nippend aan een cocktail. Allemaal prima, maar ik dan? Ideeën voor gerechten zijn er genoeg overigens. Ik ben al druk aan het vooruit koken zodat ik de weken van afwezigheid toch niet helemaal van de radar verdwijn.
Wildplukken
Volgende week vertrek ik eerst voor paar dagen naar de Auvergne in Frankrijk. Een persreis met wildplukken in de hoofdrol. Daar verheug ik me zo op! De natuur in, mooie bloemen, planten en kruiden plukken, daarmee koken en natuurlijk eten. De regio is ook schitterend en groen. Zeker weten dat ik daarna weer genoeg online gesprekstof heb. Daarna ben ik een paar dagen thuis om vervolgens voor twee weken naar Portugal te vertrekken. Zonnen, rondstruinen, stadjes ontdekken, zwemmen in afgelegen baaitjes, koken, eten, wijn drinken, ontspannen… Zoiets wordt het en dat allemaal met mijn grote liefde. Ik tel de dagen af. Tips voor het oosten van de Algarve zijn overigens nog altijd welkom!
Bootwerkers
Een hap van deze couscoussalade met granaatappelpitjes en ik waan me in een mediterraan land. Ook door de merguez worstjes. Die kocht ik bij Slagerij Brouwer in Middelburg, dankzij Anna van Brasserie Jong. Zij was ook in de slagerij en vertelde dat die worstjes zo lekker zijn. Ik ben dol op merguez dus nam het maar al te graag van haar aan. Ik maakte er een couscoussalade bij met granaatappelpitjes, feta, munt en mijn geliefde koriander. Erbij een dipje van yoghurt met dille en een beetje honing. We aten als bootwerkers, mijn schatje en ik, want alles was op. Zegt wel genoeg denk ik hè?
Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes
Voor 2 personen
Dit zit in de couscoussalade:
- 200 gram couscous
- 275 ml kokend hete bouillon
- 5 merguez worstjes
- Bosje koriander, fijngehakt
- Bosje munt, enkel de blaadjes, fijngehak
- 1 granaatappel, enkel de pitjes
- Sap van 1/2 citroen
- Sap van 1 limoen
- Stuk feta, verkruimeld
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit zit in de yoghurtdip:
- 5 el Griekse yoghurt
- 2 tl honing
- Sap van 1/2 citroen
- Scheutje olijfolie
- Paar takjes dille, fijngehakt
Dit heb je nodig:
- Schaal + deksel
- Snijplank + mes
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Doe de couscous met wat citroensap in een schaal en schenk hier de bouillon over. Sluit de schaal af en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous door met een vork.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de merguez worstjes. Ik doe dit in een droge pan met anti-aanbaklaag. Dus zonder boter of olie. Na 6 tot 8 minuten zijn de goudbruin en gaar.
- Voeg de koriander, munt, limoensap en olijfolie toe aan de couscous. Schep daarna de feta en granaatappelpitjes erdoor.
- Meng de yoghurt met de olijfolie, citroensap, honing en dille. Roer even door.
- Haal de merguez worstjes uit de pan en leg op de couscoussalade met granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurtdip.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie