Een fantastische fruitsalade gevuld met sappige aardbeien, mango, ananas en passievrucht. Ik vond het heerlijk, ook al zeg ik dat ik niet zo dol ben op fruit. Stiekem ben ik gewoon te lui voor het snijden ervan. Tot voor kort. Mijn soort van nieuwe verslaving. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Vandaag het hele verhaal en het recept.
Schoolbord
Ik zeg altijd dat ik niet echt dol ben op fruit. Ik ben niet het type dat zich verheugd op een sappige appel bijvoorbeeld. Er in bijten vind ik zelfs een vreselijk gevoel. Alsof er iemand met z’n nagels over het schoolbord gaat. Brr, rillingen over mijn rug. Een appel snijd ik dus altijd in partjes. Of nou ja altijd, als ik er één eet. En dat is zelden. Dat hele schillen en snijden, het is me teveel moeite. Klinkt stom hè?
Kilo’s aardbeien
Stiekem is het dus niet dat ik niet heel dol ben op fruit. Ik ben gewoon te lui om er moeite voor te doen. De laatste tijd verandert dit. Sinds een buikgriep van een paar weken geleden koop ik zo ongeveer al het fruit wat er in Vlissingen en omstreken te verkrijgen is op. Kilo’s aardbeien, wat niet overdreven is, dat eerste wel trouwens. Had je niet verwacht hè? Ananassen, mango’s, passievruchten, de hele mikmak. Het maakt me niets meer uit, dat ik de ananas moet schillen. Alhoewel ik hem vaak wel geschild koop op de markt eigenlijk, bedenk ik me nu. Maar oké, je moet niet meteen teveel van me verwachten.
Superfoods tijd
Niet alleen ik heb behoefte aan de sappige stukken fruit en het gevoel van vitamientjes die met z’n allen door je lijf razen. Ook mijn lover is helemaal om. Vandaag maakte deze fruitsalade. Het is een soort van vast recept wat al een paar jaar mee gaat naar het strand. Als ik zin heb om te snijden en te choppen, natuurlijk. Ik wilde het al langer met jullie delen. Gewoon omdat ik de combinatie van de soorten fruit, geweldig vind met kokos, pecannoten en stukjes cacao nibbs. Die laatste zijn nog over van mijn superfoods tijd. Die ligt al even achter me, maar die stukjes rauwe chocolade, vind ik nog steeds lekker. Heb je dat niet in huis? Pure chocolade kan ook hoor.
Deze fruitsalade eet je zo als tussendoortje of als toetje. Lekker met kokospannenkoekjes of wat kokoscrumble.
Fantastische fruitsalade
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 500 gram aardbeien, gewassen, kroontje verwijderd en in vieren
- 1 mango, geschild en in blokjes
- ½ ananas, geschild en in blokjes
- 1 sinaasappel, geschild en in dunne partjes
- 4 passievruchten, gehalveerd
- Handje pecannoten, in stukken
- Kokosrasp, naar smaak
- Cacao nibbs, naar smaak
- Limoenen
- Muntblaadjes, voor de garnering
Dit heb je nodig:
- Snijplank
- Mes
Zo maak je het:
- Doe alle stukjes fruit op een schaal.
- Verdeel er de kokosrasp, pecannoten en cacao nibbs overheen.
- Leg wat partjes limoen en de passievruchten erbij op de schaal.
- Garneer met muntblaadjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Vivian | stayaliveandcooking zegt
Wat een kleurrijk plaatje! Heb zin om gelijk naar de markt te fietsen en veel fruit te halen maar zit helaas vast op school, haha. Cacao nibs ga ik onthouden!
Tabitha zegt
Herkenbaar, dat nare gevoel bij het eten van een appel. Ik koop ze alleen als ik ze in een gerecht nodig heb. Mijn man, de hond (ze krijgt het klokhuis van mijn man) en de cavia’s eten dan de rest op, als ik teveel gekocht heb.