Deze kokospannenkoekjes met gebakken ananas zijn het perfecte ontbijt voor in het weekend of voor op de dagen dat je wat meer tijd hebt in de ochtend. Neem een hap, doe je ogen zicht en waan je op een tropisch eiland.
Ovide
‘Kijk uit malloot, een kokosnoot! Laat ons lachen, gieren, Ovide en zijn vrienden.’ Hier zit is dus al weken mee in mijn kop. Kennen jullie die tekenfilm nog? Ovide en zijn vrienden. Ik vond het fantastisch. Nu ik ongeveer elke dag iets van kokos eet, want in mijn kokosverslavingstijdperk, zing ik dit liedje iedere keer weer als ik een hap zet in iets met dit geniale stuk fruit. Is kokos eigenlijk fruit, bedenk ik me?
Gele fristi
Na de tropische wentelteefjes met mango vond ik het tijd om iets te maken met mijn andere exotische liefde. Ananas. Ik zeg er wel direct bij dat ik ananas het lekkerste vind in een smoothie of beter nog in een cocktail. Pina Colada’s bijvoorbeeld. Jarenlang dacht ik dat ik dit drankje afschuwelijk vond. Ik associeerde het romige met melk en stiekem ook met gele fristi. Als ik iets vreselijk vind is het dat wel. Tot ik het een keer proefde. Niets Fristi, maar gewoon super lekker.
Heaven
Omdat ik niet elke dag Pina Colada’s wil drinken, dat is eigenlijk niet waar, willen best wel. Als ik op een tropisch eiland woonde en nooit hoefde te werken. Om niet ’s ochtends al aan de cocktails te gaan, maakte ik deze kokospannenkoekjes met gebakken ananas. Het is echt een ontbijtje voor in het weekend of op een vrije dag. Het kost even wat tijd, maar man of man, dan heb je ook wat. De kokospannenkoekjes zijn zacht en een beetje zoet. De ananas is gebakken met een stevige bite en plakkerige door de gekarameliseerde honing. Dit bij elkaar is heaven.
Kokospannenkoekjes met gebakken ananas
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 150 gram speltbloem
- 2 eetlepels honing + wat extra voor de gebakken ananas
- 2 theelepels bakpoeder
- Snuf zout
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 ei
- Boter om de pannenkoekjes en ananas in te bakken
- ½ ananas, geschild en in dunne plakken
- Extra stukje ananas, fijngehakt
- Kokosrasp
Dit heb je nodig:
- 2 koekenpannen
- Beslagkom
- Garde
Zo maak je de pannenkoeken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet er een ovenschaal in. Hier bewaar je zo de gebakken pannenkoekjes in en blijven ze lekker warm.
- Meng in een kom de speltbloem, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de kokosmelk, het ei en de honing. Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Klopt goed, zodat er geen klontjes ontstaan.
- Verwarm een grote koekenpan met daarin een klont boter. Schep voor elk pannenkoekje drie eetlepels beslag in de pan. Met de achterkant van de lepel maak je er een mooi plat en rond pannenkoekje van. Met een grote koekenpan bak je drie pannenkoekjes te gelijk. Dat schiet lekker op ;-) Bak ze aan beide kanten mooi bruin.. Leg ze in de ovenschaal die je in de oven hebt gezet. Ga door tot al het beslag op is.
Zo maak je de gebakken ananas:
- Smeer de plakken ananas in met honing.
- Smelt een klontje boter in de pan en bak hier de ananas aan beide kanten bruin.
- Leg nu een kokospannenkoekje op het bord en leg daar bovenop een plak ananas. Maak zo 2 stapels tot alle pannenkoekjes en ananas op zijn.
- Garneer met wat fijngehakte ananas en kokosrasp.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Rowan zegt
Ziet heerlijk uit zeg! Deze ga ik zeker even opslaan en uitproberen!
Stefanie zegt
Leuk! Geniet ervan :)