Witte asperges met boterjus, beenham en gekookte eitjes, simpeler kan bijna niet. Lekker is het wel. Vandaag dit recept zonder poespas!
Weinig poespas
De laatste jaren heb ik al zoveel verschillende recepten met witte asperges gemaakt en gegeten. Variaties op de klassieke bereiding of compleet anders, maar nog nooit maakte ik asperges op de traditionele manier. Met boterjus, ham en een eitje. Zo eenvoudig, weinig poespas, maar wel enorm lekker. Soms hoeft het ook niet moeilijker te zijn toch?
Elke avond iets anders
Nu het aspergeseizoen nog in volle gang is probeer ik het witte goud zoveel mogelijk te eten. In praktijk gaat dat stiekem net een beetje anders. We eten ongeveer elke avond iets anders. Omdat ik dat lekker vind, maar ook omdat ik zoveel mogelijk nieuwe recepten wil proberen. Om met jullie te delen natuurlijk. En dan vind mijn lover asperges ook nog eens niet super lekker. Tja dan schiet dat ‘zoveel mogelijk eten’ er nog wel eens bij in.
Terwijl ik dit typ, neem ik me voor om naar mijn voornemen te luisteren. Of dat lukt, we zien wel! Alle ingrediënten voor deze bereiding van witte asperges koop je bij Vers op Walcheren en worden ook nog eens thuisbezorgd.
Hoe eten jullie asperges het liefste?
Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 500 gr witte asperges, uiteinden verwijderd en geschild
- 4 eieren
- 75 gram roomboter
- 100 gr beenham, in reepjes
- Peper
- Zout
- Bieslook, fijngehakt
Dit heb je nodig:
- Steelpannetje
- (Asperge)pan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 10 tot 12 minuten gaar. Prik er even met een vorkje in om te checken of je de gaarheid goed vindt. Wil je ze zachter? Kook dan wat langer.
- Kook de eieren in 7 minuten gaar. Pel ze en prak fijn.
- Smelt de roomboter in een pannetje.
- Leg de asperges, na het koken, op een theedoek zodat het meeste vocht daarin trekt en je asperges mooi droog worden.
- Schep de asperges op een schaal. Verdeel daar de reepjes beenham en eieren overheen. Schep wat boterjus over de witte asperges. Breng op smaak met peper en zout en garneer met bieslook.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Vers op Walcheren. Lees hiervoor mijn disclaimer.
Geef een reactie