Maak deze yoghurtcake met blauwe bessen en je begint je dag behoorlijk feestelijk! Op de één of andere manier vind ik naar de tandarts gaan altijd iets minder feestelijk, daarom stelde ik mijn laatste bezoek dan ook zo lang mogelijk uit.
Geen puber
‘Op jouw leeftijd heb je niet zo snel gaatjes.’ Ik lig in de behandelstoel van de tandarts. Of eigenlijk bij de mondhygiënist. Na een uur bikken en frezen in mijn mond komt de tandarts ellende er nog achteraan. Een fractie van een seconde denk ik dat ze bedoelt omdat ik nog zo jong ben. Waarom denk ik dit? Al snel word ik wakker geschud. Wat blijkt, ik word ook een dagje ouder en ben geen puber meer, die de hele dag door snoept en suiker eet. Shit.
Fris gebit
Maar dat klopt inderdaad. Op dat schepje na, in die ene cappuccino per dag, valt het reuze mee met mijn suiker inname. Uhm of twee cappuccino’s. Heel soms drie maar oké het zijn geen candybars en liters frisdrank. Eindresultaat? Geen gaatjes en weer een fris gebit. Altijd fijn.
Uitstellerige aard
Ik ben niet bang voor de tandarts maar toch ga ik te weinig. Heel stom eigenlijk want ik ben dolblij als ik geweest ben. ‘Dat is al even geleden,’ zegt de beste man. Vervelend vind ik hem niet, dus dat is ook geen reden om thuis te blijven. Mijn vorige tandarts, de voorganger, wel. Deze is zelfs heel aardig en nog vrij jong. Niet puber jong zodat hij nog gaatjes heeft, maar begin veertig of zo. De mondendokter merkt op dat ik geen jaarlijkse oproep krijg en denkt dat dit de reden is van mijn absentie. Ik knik gewillig dat ik zo’n bericht waardeer en vertel hem maar niet over mijn uitstellerige aard. Al twee jaar lang stond ‘afspraak maken tandarts’ op mijn to do lijst, als herinnering in mijn telefoon of als nieuwe mail van mezelf, aan mezelf. Ach ja dat boeit hem vast niet en het gaat erom dat ik uiteindelijk geweest ben.
Cakeje
In dit cakeje met blauwe bessen zit geen suiker maar een beetje honing wat het geheel zoet maakt. Geen idee of je van honing wel of geen gaatjes krijgt. Als je je tanden goed poetst valt dat heus mee. Het is snel gemaakt en een feestelijk begin van je dag!
Yoghurtcake met blauwe bessen
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 175 gram blauwe bessen
- 50 gram roomboter, gesmolten
- 80 gram amandelmeel
- 30 gram honing
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 vanillestokje, het merg
- Snuf zout
Dit heb je nodig:
- Beslagkom
- Ovenschaal met bakpapier
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren, honing, vanille, amandelmeel, boter, snuf zout en de Griekse yoghurt.
- Schep de blauwe bessen erdoor.
- Doe het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede vorm. Ik gebruik een ovaalvormig ovenschaaltje.
- Bak 25 minuten of totdat de yoghurtcake gestold en licht bruin kleurt.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Angela zegt
Oh, ziet er super lekker uit. Deze heb ik opgeslagen!
Nelleke zegt
Ff een vraagje, denk dat alles op kamertemperatuur moet zijn?! ???
Ben groot fan btw ????
Stefanie zegt
Dank je wel! Leuk om te horen :-) Op kamertemperatuur is het beste inderdaad!
Xenia zegt
Klinkt heerlijk!
Ik ga hem zeker onthouden..
Toevallig net een blog online gezet over Frozen Yoghurt ook met de blauwe bes:)
Anne zegt
Ziet er erg lekker uit. Zou ik het amandelmeel ook kunnen vervangen door speltmeel?
Stefanie zegt
Dat kan zeker wel. Al wordt de cake hier iets droger van verwacht ik. Liefs x