Een flat cake van kokosmeel met aardbeien en een klodder mascarpone. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit klinkt toch fantastisch? Vandaag deelt lieverd Bo van Beaufood het recept met je. Een recept wat eigenlijk mislukte werd toch nog een groot succes. De meeste ingrediënten zijn allemaal helemaal prima, dus dit is een veel gezonder alternatief dan een cake met geraffineerde suikers. Ben je op zoek naar meer van dat soort baksels? Bekijk dan zeker Bo’s website. Ze deelde trouwens al een keer een recept voor baba ganoush met jullie op Little Spoon. Dan stop ik nu met vertellen en laat ik Bo aan het woord. Komt ie!
Een beetje mislukt
Weet je wat ik nou zo leuk vind aan mijn (en ieder ander) blog? Het is mijn eigen stukje web waarop ik mijn culinaire ei kwijt kan. Ik bepaal zelf welke recepten, teksten foto’s en hersenspinsels ik plaats zonder dat iemand zegt ‘hee dit mag of kan niet!’ Het is geen kookboek waarin ik me aan bepaalde regels moet houden en alleen ik ben the boss lady over de blogs die ik schrijf. En dat komt goed uit want ik verzin af en toe nogal eens wat ;) Zoals de naam flat cake. Bestaat zoiets? Ik zocht het op en kwam op google alleen uit op ronde cake bodems. Alleen was mijn cake niet rond maar rechthoekig. En plat dus. Maar hij rook zo heerlijk en zag er veelbelovend uit totdat hij uit de oven kwam en was ingezakt tot een platte cake. Hmm.. Maar hij was wel super lekker en ik doopte hem om tot een flat cake. Niemand die tegen me zegt dat het geen flat cake is en dat ik hem overnieuw moet maken omdat hij op het eerste oog een beetje mislukt was. Dus zie hier: een flat cake van kokosmeel met mascarpone en aardbeien!
Zo lekker
Maar mascarpone is toch niet gezond? Klopt, als in het is vrij vet. Maar van een beetje vet is nog nooit iemand dood gegaan (wel van heel veel vet) en een dun laagje op deze cake is ZO lekker. Helemaal in combinatie met wat aardbeitjes. En een drupje dadelstroop als je er helemaal een feest van wilt maken. Kokosmeel is trouwens te verkrijgen in bio winkels of op de markt. Het is een glutenvrij meelsoort (van kokos dus) en lekker als je glutenvrij wilt bakken. Eerder maakte ik er al deze yoghurt kokos cake mee, maar omdat sommige van jullie niet gek zijn op banaan maakte ik er eentje zonder. Lief heeee :) Geniet ervan!
Flatcake van kokosmeel met aardbeien van Beaufood
Voor 1 cake, 8 tot 12 plakjes
Dit zit erin:
- 65 gr kokosmeel
- 5 eieren – eiwit en dooier gescheiden
- 80 gr roomboter – kun je eventueel ook vervangen door kokosvet
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl appel azijn
- snuf zout
- 3 el dadelsstroop
- een paar aardbeien
- likje mascarpone
Dit heb je nodig:
- Cakevorm met bakpapier
- 2 kommetjes
- Mixer
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier.
- Neem twee kommetjes. Mix in de ene kom de eiwitten stijf. Mix in de andere kom de eidooiers samen met de overige ingrediënten tot een beslag. Schep het beslag bij de eiwitten en meng door elkaar.
- Schep het beslag in de cakevorm (het is vrij lobbig), strijk glad en zet 30 minuten in de oven.
- Is de cake klaar? Laat hem dan volledig afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd er plakjes van.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie